SİYASET: “APTALCA BİR TEKLİF”

MİT yöneticilerinin hukuki soruşturmalarını başbakan iznine bağlayan MİT Kanunu’ndaki değişiklik teklifini, “Trafik ışıklarında kırmızı ışığı kaldırmak kadar aptalca bir teklif” sözleriyle eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın siyasi hayatının en büyük hatasını yapmak üzere olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer MİT yöneticilerinin hukuki soruşturmalarını Başbakan iznine bağlayan MİT Kanunu’ndaki değişiklik teklifini, “Trafik ışıklarında kırmızı ışığı kaldırmak kadar aptalca bir teklif” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun dünkü TBMM Grup toplantısında şunları söyledi:

El kaldırmayın
“Hukuk, bu cinayetin sözcüsü olamaz. Bu bir hukuk cinayetidir.Bu utanca, kimse el kaldırmamalı. Bu yasa teklifi kabul edilirse ortaya çıkacak bütün faili meçhul cinayetlerden sonra gözler Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilecektir. Sayın Başbakan’a sesleniyorum; ‘Siyasi hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin. Bu özel yasa devleti illegal konumuna getirecek olan bir yasadır. Üstelik suçlanan kişi sıradan biri değil, MİT Müsteşarı. Kendisi her delili karartacak güçte ve bir kişi için de özel yasa çıkartılamaz.

Başbakan’ın çetesi
Eğer ‘Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilen’ dediğiniz andan itibaren Başbakan’a bağlı bir çeteden bahsedersiniz. Bu, devletin çeteleşmesi demektir. Milletvekillerine verilmeyen bir güvence, dokunulmazlık, bu çeteye veriliyor. Başbakan çetesine ‘Gidin Cumhurbaşkanını öldürün. Nasıl olsa ben görevlendirdim, kimse sorgulayamaz’ diyemez mi? ‘Efendim, böyle şey olmaz’ diyenler de unutmasınlar biz neler gördük, ‘Böyle şey olmaz’ denilen. Başbakan ‘Kılıçdaroğlu artık mercek altındasın, aldığın nefes bile takip ediliyor’ demedi mi? O halde çete kurma yetkisi aldığında gereğini de yapacaksın.

Namlu sana döner

Ülke 10 yılda postmodern diktatörlüğe sürüklendi ve şimdi çatırdayan bir ülkeye sahibiz. Başbakan önce çıktı, ‘Benden olanlar, benden olmayanlar’ diye halkı böldü. Bazı devlet kurumlarını da kendi özel tetikçisi haline getirdi. Öngöremediği bir şey var, sen devletin kurumlarını tetikçi hale getirirsen o namlular yarın bir gün sana, halka, başka birine döner.

İshal-i kelam
İllegaliteden medet umanlar unutmasınlar, bir gün gelir o yeraltı düzeni sizi çarpar, ona teslim olursunuz. ‘Suça bulaşmadan örgüte sızamazsınız’ diyen bir bakan suça bulaşmayı meşru hale getiriyor, ishal-i kelamda (argoda ağız ishali) bulunuyor. Devlet illegal bir örgüt değildir. Orduspor ve taraftarlarına teşekkür ediyorum. Stadyumda hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. İşbirlikçilere karşı mandacılara karşı tek yürek aslanlar gibi durdular. Bütün Orduluları şerefli alınlarından öpüyorum.”

Sezer katılıyor
Kurultay hazırlıklarını sürdüren Kılıçdaroğlu, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve bazı eski DSP’lileri CHP’ye katılmaları konusunda ikna etti. Sezer’in 26 Şubat’taki olağanüstü kurultayda resmen partiye katılması kararlaştırıldı.
(Hürriyet)