BEŞİKTAŞ KENT: ’16 TON’ BELGESELİ LEVENT’TE

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği “16 TON” belgeseliyle devam ediyor. Madencilerin sorunlarını anlatan “16 Ton” isimli hit şarkının, aslında bir şarkıdan daha fazlası olup olmadığını inceleyen belgesel 15 Şubat 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir.
Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle belgesel filmin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği devam ediyor. 15 Şubat 2012 Çarşamba akşamı, insanlık tarihine ironik bir yaklaşım sunan “16 TON” belgeseli gösterilecek. Çay ve simit ikramının yapılacağı belgesel gösteriminin söyleşi bölümüne belgeselin yönetmeni Ümit Kıvanç katılacak.

Ümit Kıvanç yönetmenliğindeki “16 TON”, günümüzdeki serbest piyasada özgürlük çağının bütünüyle bir halkla ilişkiler faaliyeti ürünü olup olmadığını inceliyor. Belgesel, madencilerin sefaletini anlatan “16 Ton” isimli hit parçanın yalnızca bir şarkı mı, yoksa daha fazlası mı olduğunu sorguluyor. Ağırlıklı olarak fotoğraf, resim, desen ve gravürlerin hareketlendirilmesiyle yapılan bir ‘masa başı’ filmi ve uzun araştırmaların eseri olan 16 Ton’un yapımı 1,5 yıl sürdü.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 22 Şubat 2012’de “Canıyla Oynayanlar” isimli belgeselin gösterimiyle devam edecek.

‘Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit’ hakkında:
2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor.

“16 TON”
Tarih: 15 Şubat 2012, Çarşamba
Yer: Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu
Saat: 19.00

Yönetmen: Ümit Kıvanç
Yapım yılı: 2011
Süre: 84’
Dil: Türkçe