KENT: ÜNAL: “Karla mücadelede yerinden yönetim önemli”

Karla mücadelede yerinden yönetim
Kara kış Şubat ayında İstanbul’u beyaza bürüdü. Beşiktaş Kentlisi, Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nin çalışmalarıyla ve düzenlenen ücretsiz ring seferleriyle karla mücadele kapsamında ulaşımda sıkıntı yaşamadı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, kar yağışında bile an be an Afet Yönetim Merkezi’nde Beşiktaş Kentlisi’yle dirsek temasında bulunarak adeta kentlinin imdadına yetişti.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Afet Yönetim Merkezi’nden Radyo Beşiktaş’a katıldığı canlı yayında çalışmalar ile ilgili şunları aktardı:
“Her muhtarla teker teker konuşuyorum. Şu andan Afet Yönetim Merkezi (AYÖM)’ndeyim şimdi. Bütün çalışma arkadaşlarımız, tüm ekiplerimiz Fen İşleri Park Bahçe İşleri bütün teknik ekiplerimiz yığınak halinde burada çalışmalarını sürdürüyor. Biliyorsunuz diğer ilçelere nazaran yüksek kotlarda olduğu için Beşitktaş Kenti, kar konusunda yağış daha da fazladır. Arkadaşlarımız arazideler. Beşiktaş’ın sokaklarında hiç kapalı bir sokak yok, ara sokaklar dahil yalnız bazı merdivenli sokaklar var, onlar da sorun var. Onunla da ilgili olarak arkadaşlarımız tuzlama çalışması yapıyor. Onun için kar çalışmasında kazaya sebebiyet vermeden dikkatli ve titiz çalışıyoruz. Bununla beraber bütün ring araçlarımız vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyor. Ben de bazen onlara biniyorum. Vatandaşların yaşadığı sıkıntıları görmek adına akşam ve sabah 7’den itibaren o araçların içinde ben de vardım. Vatandaşlarımız da beni görünce şaşırdılar ve biz bunu ekip olarak Beşiktaş Belediyesi’nin çağdaş yüzü olarak tüm ekibimizle bütün mesai yapan kadrolarımızla vatandaşa hizmet etmeye var gücümüzle çalışıyoruz.”
Canlı yayında hizmet kontrolü
Beşiktaş Kentlileri trafik sıkıntısı yaşamadan ücretsiz ring seferleriyle yoğun kar yağışının gerçekleştiği günlerde olumsuzluklardan etkilenmedi. Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nde alarm konumunda olan ekiplerin yanında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da vardı. Bizzat kendi, muhtarlarla görüştü ve Afet Yönetim Merkezi’nde ekipleri, sıkıntılı olan sokaklara ve caddelere yönlendirdi. Farklı bir yayına daha imza atan İsmail Ünal, katıldığı canlı radyo programında muhtarlarla telefonda görüştü, afet yönetim merkezindeki çalışanları buzlanan ve kapanmaya başlayan yolların acilen açılması için kendisi bölgeye gönderdi.
BAŞKAN İSMAİL ÜNAL HEM CANLI YAYINA KATILDI HEM DE
TELEFONLA KONUŞTU
Başkan Ünal, konuyla ilgili bir çok yetkili ve muhtarlarla biraraya geldi. Mecidiye Muhtarı Cemal Şensöz, Etiler Muhtarı Seçil Ekşi, Nisbetiye Muhtarı, Ortaköy Muhtarı ile görüştü. Tuzlama ile ilgili isteklerini belirten bazı muhtarlar ise yapılan çalışmalar sonrasında da sorun olmadığını aktararak teşekkürlerini iletti. Başkan Ünal, kentlinin olası bir durumda afet yönetim merkezine ulaşmak ve detaylı bilgi edinebilmek için iletişim kurmak isteyenlere canlı yayında şunları söylemişti:
“Bize, 444 44 55 hatlarımıza telefonlar geliyor. Hemen AYÖM’e yönlendiriliyor. Merkez sorunları çözüyor, tekrar 444 44 55’ten de devam ediyor vatandaşa dönüyor sorununuz çözüldü mü diye soruyor. Bir de 0212 352 24 38 hattından AYÖM telefonu… Beşiktaş yaşayanları kolaylıkla evlerinden dışarı çıkabilirler, dostlarını ziyarete, yemeğe gidebilirler. 8 noktadan çalışan seferlerimiz var ve gündüz 200 bin gece 2 milyonun yaşadığı Beşiktaş’ta yollar açıktır. İstanbul’un çağdaş yüzü Beşiktaş’ta yollar açıktır.
AYDINLIĞA VURGU
Kültür ve sanatın başkenti Beşiktaş’ta insanların yaşam koşulları da çok aydınlık ve çağdaştır. Bunu söylüyorum onlara, sevgilerimi gönderiyorum vatandaşlarımıza…” (15/02/2012)