SİYASET: ERDOĞAN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

İSTANBUL Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a KCK/PKK soruşturması kapsamında MİT yöneitcileri hakkında yakalama kararı çıkması konusunda bilgi verdi.
Gelişmeleri değerlendirmek için Erdoğan’a gündeme ilişkin soru yöneltmek isteyen gazeteciler ise danışmanlardan “başbakan soruları yanıtlamayacak” cevabı aldı. Hafta sonlarını İstanbul’da geçiren Başbakan Erdoğan’ın Cuma namazını kılacağı söylenilen Kısıklı’daki evinin yakınından bulunan Abdullah Ağa Camii yerine Fatih Camii’ni tercih etti. Saatler öncesinden Abdullah Ağa Camii önünde Başbakanlık Korumaları güvenlik önlemi alırken gündeme ilişkin Erdoğan’a soru yöneltmek isteyen gazeteciler tüm hazırlıklarını yaptı.
Ancak Başbakan Erdoğan, son anda karar değiştirerek önceki gün hayatını kaybeden Tarihçi ve Türkiye Gazetesi Başyazarı Yılmaz Öztuna’nın cenaze törenine katılmak üzere Fatih Camii’ne gitti. Cuma namazı sonrasında Erdoğan, yaşanılan gelişmelerle ilgili olarak Başbakanlık Basın Danışmanı Lütfullah Göktaş ve Mücahit Aslan’dan bilgi aldı. Ardından Başbakan Erdoğan’a, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın sıcak gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Erdoğan, cami avlusu boyunca yürüyüşleri sırasında Çapkın’ın anlattıklarını dikatlice dinledi. Bu arada Başbakan Erdoğan’ın danışmanlarından Mücahit Aslan’ın telefon trafiği dikkat çekti.

CENAZE NAMAZINA KATILDI
Cuma namazı sonrasında Başbakan Erdoğan Tarihçi ve Türkiye Gazetesi Başyazarı Yılmaz Öztuna’nın cenaze törenine katıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Taziyeleri, Yılmaz Öztuna’nın eşi Hatice Öztuna, oğlu Oğuzhan Öztuna, kızı Hanzade Öztuna ve torunu Aybars Öztuna kabul etti. Başbakan Erdoğan’da aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Yılmaz Öztuna’nın cenaze namazı sonrası konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, bütün bir neslin bilmediklerini Yılmaz Hoca’dan öğrendiğini belirterek, “Ama daha mühimi yanlış bildiklerini onun sayesinde düzelttik. Eğer bir nesil tarihe başka türlü bakıyorsa ve okumayı seviyorsa onun saysinde oldu. Biz Türk müziğini de onun sayesinde sevdik. İnsanlar doğar, yaşar ve ölür. Kendisinden sonrakileri aydınlatmak çok az faniye nasip olur. Bugün çok muhterem bir üstad ve meslektaşımızı ebediyete uğurluyoruz” dedi. Yılmaz Öztuna’nın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“SORULARI CEVAPLAMAYACAK”
Cenaze namazı sonrasında gazetecilerin Başbakan Erdoğan’a gündeme ilişkin soru sorma girişi korumaların engeline takıldı. Erdoğan camiden ayrılırken soru sormak isteyen gazeteciler makam aracına belli bir mesafede tutuldu. Gazeteciler, danışmanlardan “Başbakan soruları yanıtlamayacak” cevabı aldı. Namaz sonrasında Fatih Belediyesi’ne geçeceği söylenilen Başbakan Erdoğan, Beşiktaş’taki çalışma ofisine geldi. Burada yaklaşık bir saat kalan Erdoğan, daha sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan annesi Tenzile Erdoğan ve Babası Abdullah Erdoğan’ın kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Erdoğan daha sonra danışmanları ile birlikte Kısıklı’da bulunan evine geçti.