SPOR: KANLI MAÇI HATIRLATTI!..

Kulüpler Birliği toplantısına başkan Yıldırım Demirören’in uyarısı damga vurdu. Kulüpler Birliği Vakfı’nın dünkü kritik toplantısının ana gündem maddesi, seçilecek yeni Futbol Federasyonu Başkanı’nın değerlendirilmesiydi. Ancak Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören’in yaptığı açılış konuşması bunun ve diğer tüm konuların önüne geçip, toplantıya damga vurdu. 13 kulüp başkanının katıldığı, 3 kulübün ise vekaleten temsil edildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Demirören, başkan ve yöneticilerin kamuoyuna yaptıkları açıklamalara ve medya üzerinden verdikleri mesajlara dikkat çekti.
Vatan Gazetesi’nin haberine göre özellikle bugünlerde tüm başkan ve yöneticilerin sağduyulu davranmaları gerektiğinin altını çizen Demirören, geçtiğimiz günlerde Mısır’da Al Masri ile Al Ahli arasında oynanan maçta çıkan kavgalar ve sonrasında yaşananlar ile 100’e yakın kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin ise yaralandığı olayları hatırlatarak, “Böyle giderse Mısır gibi olacağız. Mısır’da yaşanan olaylar bizim için bir uyarıdır. Bütün yöneticiler yapacağımız açıklamalarda dikkatli olmalıyız. Verdiğimiz mesajlar çok önemli. Nefret tohumları ekiliyor. Genç nesiller birbirlerine düşman ediliyor. Tribünlerde gergin, patlamaya hazır taraftar grupları var. Günü kurtarmak amacıyla yapacağımız açıklamalar sonra telafisi mümkün olmayan olaylara neden olabilir. Hepimiz aklıselim ve sağduyulu davranmak zorundayız. Ne yazık ki Türk futbolu çok kritik bir dönemden geçiyor. Hepimiz bunun bilincindeyiz ve bu nedenle hepimizin büyük sorumlulukları var. Çok özenli olmak durumundayız” dedi.

“Buyrun burada konuşun”
ToplantıdaVakıf Başkanı Yıldırım Demirören, Adnan Öztürk’e yönelik “Dışarda birçok şey söylüyorsunuz, istifamı istiyorsunuz. Bunun yeri oysa burasıdır. Buyrun burada söyleyin” dedi. Öztürk de buna cevaben “Kulüpler Birliği Başkanı olarak Genel Kurul’daki toplantıda yapmış olduğunuz konuşmada G.Saray’a atıfta bulunmanızı, bu olayların içine geçmenizi yadırgadık. Ayrıca başkan olarak birlik üyelerinin haberi olmadan TFF Başkanı’nı istifaya davet etmenizi de doğru bulmadık” yanıtını verdi.
Vatan