SİYASET: ‘CHP AKP’NİN SERUMUDUR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dindarlık tartışmasından CHP’ye sert eleştiriler yönelterek, “CHP, AKP’nin serumudur, yoğun bakım nöbetçisi ve karanlık sokaklardaki teşrifatçısıdır” dedi. Bahçeli, “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe” tartışmalarını, “milli mücadeleye karşı çıkan hürriyet ve itilafçı çürümüşlüğün AKP’de tekrar vasat bulması” olarak nitelendirdi.

Olmayan şeyi ölçemeyiz
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında Ak Parti zihniyetinin milli manevi değerleri hayasızca karaborsa malzemesi yaptığını savundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’un dinsizler-dindarlar ayrımı yapıldığını söylemesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a pas attığını savunan Bahçeli, “AKP ne zaman sıkışsa, CHP cankurtaran gibi yetişmiş, tezgah altı siyaset ilişkisiyle kendisine pist olmuş ve suni teneffüs yapmıştır. CHP, AKP’nin serumudur, yoğun bağım nöbetçisi ve karanlık sokaklardaki teşrifatçısıdır” dedi.
23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim tartışmalarının ardından sıranın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihine geldiğini kaydeden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın partilerine yönelik “millet ve vatan sevgisini, memleket sevdasını ölçecek kalibrede olmadıklarına” yönelik sözlerini eleştirdi. Bahçeli, “Doğrudur, biz Sayın Başbakan’ın ve zihniyetinin vatan ve millet sevgisini ölçecek kalibrede değiliz. Çünkü biz, olmayan bir şeyi ölçecek durumda ve seviyede değiliz” dedi.

MHP nereden alıyor?
Gençliğe Hitabe’nin değil, Ak Parti’nin seviyesizlikleri, sevimsizliği, hürriyet ve itilafçılıkla örtüşen şaibeli karakterinin tartışılması gerektiğini savunan Bahçeli, “Dünün milli mücadelesinin önüne taş koyan, düşman süngülerine siper olan, teslim bayrağını kaldırarak son vatanımızı peşkeş çeken hürriyet ve itilafçı çürümüşlük AKP’de tekrar vasat bulmuştur. Açık bir şekilde söylemek lazımdır ki, AKP Damat Ferit’in izinden, Milliyetçi Hareket de Mustafa Kemal’in felsefesinden feyz almaktadır” dedi.
Bahçeli, Atatürk’ün bugünleri görerek Gençliğe Hitabe’yi yazdığını o nedenle de iktidar çevrelerinde rahatsızlık yarattığını ileri sürdü ve onu koruyacaklarına dair söz verdi. Bahçeli, “Meselenin içimizi acıtan ve yakan en bariz tarafı da AKP’nin, cumhuriyetin temellerine alenen ve hiçbir korkuya kapılmadan suikast düzenlemesi olmuştur” dedi.
Atatürk ile Peygamber’in karşılaştırılmasına “çapsız, düşük tartışma” olarak tepki gösteren Bahçeli, bu açıklamaları “günah ve ayıp” olarak nitelendirdi.

Askeri müdahale şakşakçılığı yapıyorlar
Suriye’de yaşanan olaylar konusunda hükümete sert eleştiriler yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Birleşmiş Milletler’i göreve çağıran, uluslararası toplumun duyarsız kalmamasını bekleyen bu zihniyet, açıkça askeri müdahale şakşakçılığı yapmakta, adresi malum çevrelere APS ile ‘Suriye’yi vurun’ daveti göndermektedir. Böylesi bir bilinç kayması, tarihi ve telafisi asla olmayacak bir hata olarak tarihe geçecektir” dedi.
Mlliyet