SPOR: PEKTEMEK DEMEK ‘SUPERMAN’ DEMEK

MUSTAFA Pektemek, futbolun hayatındaki yerini ve Beşiktaş’taki performansını anlattı. Bu sezon Beşiktaş’a katılan ve attığı gollerle herkesin beğenisini kazanan futbolcu Mustafa Pektemek, futbola nasıl başladığından yaşadığı talihsiz sakatlıklara ve Beşiktaş’taki performansına kadar her şeyi Beşiktaş Dergisi’ne anlattı…
İşte bu açıklamardan bazıları:
“Şunu özellikle söylemek istiyorum; ben Beşiktaş’a sakat gelmedim. Geçen seneki ameliyattan sonra oluşabilecek bir sıkıntıydı aslında. Ama ne kadar hazırlıklı olsam da Tayfur Hoca’nın beni çok istemesi, yöneticilerin belli bir bonservis bedeli ödemiş olması nedeniyle onlara karşı mahcubiyet yaşadım.”
“Bazen kendini enerjisiz hissedersin, topa koşacak halin olmaz ama taraftarlar seni ayağa kaldırır. Taraftarlar tribünü doldurunca kendini önceden maça hazırlamamış olsan bile onlar sayesinde motive olabiliyorsun.”
“Hakan Şükür’den sonra milli takım golcü anlamında sıkıntılar yaşadı ama bence artık bu sıkıntıyı çözecek futbolcular mevcut. Kendimi de onların arasında görüyorum. Zaten Beşiktaş’a ilk geldiğimde de hedefimin A milli takım formasını giymek olduğunu söylemiştim. Umarım gerçekleşir…”

“Abdullah Avcı’nın konuşmaları beni heyecanlandırıyor. Bir an önce o formayı giymeyi ve hemen kamp olmasını istiyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum. İnşallah beni oralara layık görürler.”

“Oyuna girdiğimde gole odaklanmıyorum. Takıma faydalı olmaya, koşmaya, mücadele etmeye çalışıyorum. Zaten böyle olunca pozisyon yaratabiliyorsunuz ve ben atmasam bile başka bir arkadaşım gol atabilir.”

“Stoke City’e attığım hayatımın en anlamlı golüydü.”
“Ligde kötü oynadığımız maçlar oldu, evet. Ama lig uzun bir maraton ve çok sık maç yapıyoruz. Bazen kötü oynamamız da normaldir. Yine de çok iyi maçlar da çıkardık. Örneğin Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında müthiştik. Tabii Avrupa’da daha az karşılaşmaya çıktığımız için hepsinde iyi oynadığımızı söyleyebilirim.”
“Özellikle genç oyuncular olarak iyi bir jenerasyon yakalandığını söyleyebilirim. Cenk, ismail, Necip, Veli, Tanju, Mehmet Akyüz, Burak, Atınç, Muhammed… Arkadaşlığımız çok iyi, hiçbir sıkıntımız yok.”