AKTÜEL: KILIÇDAROĞLU’NA UYARI MEKTUBU

CHP’de muhaliflerin imza toplamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun karşı atağa geçerek tüzük kurultayının 26 şubat günü yapılacağını söylemesi ve “Kurultay’a çağrıyı ben yaptım. Benim istediğim gündemle toplanır” açıklaması imzacıları tekrar harekete geçirdi.
Muhalifler CHP yönetimine uyarı mektubu göndererek, “Şu anda gündemi belirleme yetkisi imzacılardadır. Aksi takdirde parti kayyuma gider” mesajı verdi. Bu gelişmelerin ardından kulislerde CHP’de genel başkan seçimli kurultayın da toplanabileceği konuşulmaya başlandı.
Önder Sav ile birlikte hareket eden kurmaylar Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının hukuki vehcelerini araştırdı. Öğle saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne gönderilen bir ihtar yazısında “bizim gündemimizle toplanmazsa partiye kayyum atanır” mesajı verildi.
cnnturk.com’un ulaştığı belgede Sav ve ekibi Saadet Partisi Kurultayına atıf yaptı ve “Yetkinizi zamanında kullanmadınız. Parti Meclisi’nde bu çağrıyı yapmış olsaydınız haklı olurdunuz. Şu anda gündemi belirleme yetkisi imzacılardadır. Aksi takdirde Parti kayyuma gider” mesajı verildi.
Parti tüzüğüne ve Siyasi Partiler Kanunu’na dayandırılan uyarıda şu noktalar dikkati çekti:
“Genel Başkan’a sadece seçimli kurultay çağrısı yetkisi verilmiştir.
Genel Başkan delege imzalarıyla gelen Kurultay gündemine müdahale hakkına sahip değildir.
Benzeri bir Kongre talebine yanıt vermeyen Saadet Partisi Genel Merkezi, Yargıtay kararı ile kayyuma gitmek zorunda kalmıştır.
Genel Başkan’ın imzacıların verdiği Kurultay talebine “seçim hariç” gündem maddesi eklemesi ‘hukuksuzluk’ anlamına gelir.”
İmzacıların bu manevrası karşılığında bugün toplanan MYK’nın ne tavır alacağı merakla bekleniyor.