AKTÜEL: METEOROLOJİ UYARDI AKOM ALARMDA

İSTANBUL Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda, Bu gece Balkanlar üzerinden (İzlanda kökenli) gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava yağışların bu akşam kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Cuma günü de devam etmesi bekleniyor. Kar yağışının zaman zaman şiddetli ve fırtına şeklinde olacağı belirtildi.
Meteorolojinin uyarısıyla birlikte AKOM ekiplerini toplayarak akşam saatlerinde alarma geçiyor.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kimsesiz ve sokaklarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonlarında misafir ediliyor. Sarıyer Metin Oktay Spor salonunda vatandaşın banyo, traş, giyim gıda ve konaklama gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor
Vatandaşların emniyet şeritlerini işgal etmemeleri önemli duyurulur.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2012 kış sezonu hava koşullarıyla mücadele hazırlıklarını tamamladı. Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin etkilenmemesi amacıyla sert hava koşulları karşısında kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları AKOM’dan yönetilecek.
Kışa hazırlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Âdem Baştürk başkanlında yapılmıştı. 43’ü 1’inci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 2 bin 833 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışmalar planlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 2012 kış sezonu için 127 bin 311 ton tuz depolandı. İlçe Belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada ise 1.800 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak.
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, Hastane giriş çıkışları, Üniversite ve Okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu.
AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 Personeli ile katılacak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye – Tepeüstü Meydanlarında; 359 Personel ve 48 araç ile kış mücadele çalışması yapacak.
Atık Yönetimi Müdürlüğü; 40 Hastane, 34 Okul (Üniversite – Lise), 13 Meydan, 304 Durak, 117 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 Personel ve 38 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı.
Karla mücadele toplam 870 araç 2 bin 406 personel İstanbul halkına hizmet edecek.