SPOR: KARTALIN KURTARICISI EGEMEN

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Beşiktaş sahasında Gaziantepspor’u 3-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılar Egemen’in 90+6. dakikada attığı golle üç puanı aldı. Ligde 42 puanla üçüncü sırada yer alan Beşiktaş, lige kötü bir başlangıç yapan ve Abdullah Ercan’la toparlanma emareleri gösteren 14. sıradaki Gaziantepspor’u Fiyapı İnönü Stadı’nda konuk etti. Siyah-beyazlılar son 14 karşılaşmasında yenilgi yüzü görmemişti. Hedef seriyi 15 maça çıkartmaktı. Kartal bu hedefe uygun bir oyun düzeniyle de maça başladı. 6. dakikada Almeida net bir pozisyondan yararlanamazken 14. dakikada Edu ceza sahası dışından kaleyi yokluyor ancak hedefi bulamıyordu.
Devrenin ortalarında ise tempo oldukça düştü. Beşiktaş kalabalık Gaziantepspor savunmasını aşmakta zorlanırken devrenin sonlarına doğru tempo bir anda arttı. 39. dakikada Simao’nun serbest vuruşu Mahmut’tan sekerken Edu net pozisyonu bitiremeyince konuk takım cezayı çabuk kesti.
41. dakikada Ismael Sosa korner direği civarında bomboş kaldı. Harika oortasında arka dirtekte Elyasa net bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.
İlk yarı 1-0 sona ererken ikinci yarıya Beşiktaş istediği gibi başladı. 47. dakikada Simao’nun sol kanattan harika ortasında Almeida arka direkte bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve skora eşitlik geldi.
Golden sonra ise oyunun kontrolü yeniden konuk takıma geçti. Çok adamla çıkılan ataklarda üst üste sonuç bulamayan Antep aradığı golü 67. dakikada buldu. Harika paslarla gelişen atakta Bekir Ozan’ın son pasında Sosa müthiş bir dokunuşla takımını yeniden öne geçirdi.
86. dakikada ise yine Hugo Almeida sahneye çıktı. Fernandes’in nefis ortasına harika bir kafa vuruşu yapan Portekizli skoru yeniden eşitledi.
90+6. dakikada ise Fernandes’in serbest vuruşunda Egemen önünde kalan topa çok sert vurup takımını galibiyete taşıdı.
Kalan sürede iki takım da gol bulamayınca mücadele 3-2 sona erdi.
Eurosport