AKTÜEL: USTA ŞAİR CAN YÜCEL BEŞİKTAŞ’TA ANILDI

ŞİİRİN “Can Babası” Can Yücel, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı gecesinde anıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin yedinci sezonuna ulaşan Ustalara Saygı etkinliğinde dün akşam yüce gönüllü şair Can Yücel anıldı. Akatlar Kültür Merlezi Melih Cevdet Anday
Sahnesi’nde gerçekleştirilen gecede Halit Kıvanç, Ataol Behramoğlu, Nebil Özgentürk ve Pelin Batu usta şaire dair anılarını ve ona duydukları özlemi izleyicilerle paylaştı. Sanat ve edebiyat dünyasını buluşturan gecede Derya Köroğlu, ustanın “Değişik” ve “Yapraktı” şiirlerine yaptığı bestlerinin de aralarında bulunduğu şarkılarıyla Can Yücel’e saygılarını sundu. Faruk Şüyun’un hazırladığı gece Kemal Kocatürk’ün yazdığı Genco Erkal’ın yönettiği “Can” oyunundan bir bölümün sahnelenmesiyle son buldu.
Şairle 1971 yılında sürgün edildiği Adana’da tanışan ve çeyrek asır sonra onun belgeselini yapan Nebil Özgentürk’ün, Can Yücel belgeselinden önemli bir bölümün gösterildiği Ustalara Saygı gecesinde karikatürist Metin Üstündağ’ın (Met-Üst) bu gece için özel olarak hazırladığı çizimlerden oluşan kolaj, salonu dolduran 400’e yakın izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı.
Can Yücel’in sesinden şiirlerin de izleyenlerle buluştuğu Ustalara Saygı toplantısında hakkında dev bir çınar, nazik, utangaç, zarif ve duygu yüklü bir aşk şairi, akıl hocası, küfürbaz ve hazırcevap gibi pek çok sıfatla anlatılan Can Baba, orada bulunan ve bulunamayan üç kuşağın hayatını bugün de etkileyen şairlerden biri olmaya devam ediyor.