AKTÜEL: TAKDİR ÖĞRENCİDEN HEDİYE BELEDİYEDEN

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, “Bir Takdir de Büyükşehir’den” projesi ile öğrencilere karne hediyesi olarak ödül paketi veriyor. 3 Şubat tarihine kadar karne ve takdir ya da teşekkür belgeleriyle müracaat eden öğrenciler hediyelerini alabilecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eğitim-Öğretim Yılı’nın 1. Sömestr Dönemi’nde, derslerinde yüksek notlar alarak “Takdir” ve “Teşekkür” belgesi almaya hak kazanan öğrencilere tatil hediyesi olarak çeşitli ödüller veriyor.
İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün, “Bir Takdir de Büyükşehir’den” çalışmasıyla öğrenciler; futbol topu, basketbol topu, sudoku, tetris, oyuncak ve kitap gibi hediyelerden oluşan paketlerle ödüllendirilecek.
Eğitimdeki başarının şehrin yaşam kalitesini yükselteceği düşüncesinden yola çıkılarak İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu çalışma ile gençlerimizi başarıya teşvik etmek ve çalışma motivasyonunu arttırmak amacıyla birinci sömestr sonunda tatile giren öğrencilere ödül paketleri armağan ediliyor. Bu uygulama ayrıca aile, öğretmen ve çocuk arasında çalışma bağı oluşturmaya katkı sağlamayı da hedefliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamaları çerçevesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü; çocuk ve gençleri motive etmek ve başarılarını arttırmak amacıyla BELNET İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri’nde teknoloji kullanma olanağı, Tercih Çadırları çalışmasıyla sınav sonrası rehberlik desteği, Kariyer Eğitimleri programlarıyla kişisel gelişim fırsatı sağlamak gibi imkanlar sunan çeşitli projeler yürütüyor.
Bu uygulamalardan biri olan “Bir Takdir de Büyükşehir’den” çalışmasıyla, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve duygusal güçlerini uyumlu olarak yönetmelerini sağlayarak irade ve yeteneklerini geliştirmeleri, kendilerine saygı duymayı ve ifade etmeyi öğrenerek aile, toplum ve insanlık için yararlı çalışmalar yapmalarına katkı sağlamak amaçlanıyor.
“Bir Takdir de Büyükşehir’den” çalışması kapsamında öğrenciler; Karnelerinin yanında Takdir ve Teşekkür belgeleriyle beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü başta olmak üzere, İstanbul’un muhtelif yerlerindeki 63 BELNET İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri’ne gelerek ödül paketlerini 20 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihleri arasında mesai saatleri içinde alabilecekler. Çalışmayla ilgili ayrıntılı bilgi 0 212. 455 16 70 numaralı telefondan da alınabilir.
2010 yılında başlatılan projede belgeleriyle birlikte müracaat eden 7.603 öğrenciye ödülleri verildi. İstanbul’da ilk ve orta öğretimde eğitim gören 2,5 milyonu aşkın öğrenci ve veliler üzerinde olumlu etki bırakan bu çalışmaya yeni dönemde de devam ediliyor.