SPOR: BEŞİKTAŞ SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

SPOR Toto Süper Lig’in 22. haftasında bugün saat 20.30’da Fiyapı İnönü Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Beşiktaş yenilmezlik serisini 15’e çıkartma, Gaziantepspor ise deplasmanda galibiyet peşinde. Ligde 42 puanla üçüncü sırada yer alan siyah-beyazlılar, lige kötü bir başlangıç yapan ve Abdullah Ercan’la toparlanma emareleri gösteren 14. sıradaki Gaziantepspor’u Fiyapı İnönü Stadı’nda konuk edecek.

Beşiktaş:
Siyah – beyazlı takımda sakatlıkları sebebiyle Quaresma, Hilbert ve Aurelio kadroda yer alamayacaklar. Kırmızı kart cezalısı İsmail Köybaşı da müsabakada oynayamayacak. Sakatlığı düzelen Necip Uysal takımdaki yerini alabilecek. Teknik direktör Carvalhal’ın, İsmail’in yokluğunda defans hattının solunda Egemen’e görev vermesi bekleniyor. Portekizli teknik adam, Egemen’den boşalacak stoper bölgesinde ise İbrahim Toraman’a ilk 11’de şans verecek. Tedavisinde son aşamaya gelinen Quaresma, son antrenmanda kademeli olarak takım ile birlikte çalışmaya başlamıştı. Portekizli oyuncu bugün de maç kadrosunda olmayacak. Quaresma’nın, 23. haftada Beşiktaş’ın Kayserispor ile oynayacağı mücadelede formasına yeniden kavuşması bekleniyor.

Öte yandan Siyah-Beyazlı takım oynadığı son 14 karşılaşmada (Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası) yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş, son mağlubiyetini ligin 10. haftasında 6 Kasım 2011 tarihinde deplasmanda Gençlerbirliği’ne karşı 4-2’lik skorla almıştı. Siyah-Beyazlılar o tarihten bu yana oynadığı 14 resmi maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Beşiktaş bu akşam Gaziantepspor karşısında mağlup olmazsa seriyi 15 maça çıkaracak.
Carlos Carvalhal, Ersan Gülüm’ü 363 günün ardından 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Ersan, geçtiğimiz sezon Siyah-beyazlı takımın Ziraat Türkiye Kupası’nda 26 Ocak tarihinde Trabzonspor’la Fi-yapı İnönü Stadı’nda oynadığı karşılaşmada sakatlanmıştı. Sol diz çarpraz bağları kopan Ersan, 6 ay süren tedavisinin ardından, 5 Temmuz tarihinde yine aynı bölgeden sakatlanarak yeniden 6 ay sürecek bir tedavi sürecine girmişti. Son 1 aydır takımla kademeli olarak antrenmanlara çıkan, geçtiğimiz hafta da Beşiktaş A2 Takımı’nın Manisaspor A2 Takımı ile oynadığı maçta 45 dakika forma giyen genç oyuncunun bugün şans bulabilme ihtimali bulunuyor.
Ayrıca 3 sarı kartları bulunan Fernandes ve Sivok, Gaziantepspor karşısında sarı kart görürülerse bir sonraki hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemecekler.

Gaziantepspor:
Lige şaşırtıcı bir şekilde kötü başlayan Gaziantepsor, son haftalarda aldığı puanlarla toparlanma sinyalleri veriyor. Oynadığı son beş maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve bir beraberlik alan kırmızı-siyahlılar, ligin ilk yarısında bir puan kopattığı rakibinden yine puan ya da puanlar almak isteyecek.
Kırmızı siyahlılarda hafta içinde sakatlanan kaleci Karcemarskas şoku yaşanırken, Litvanyalı eldivenin yanı sıra sakatlığı devam eden Ivan de Souza da İstanbul’da takımını yalnız bırakacak.
Ancak pazartesi günü resmi olarak Gaziantepspor’a transfer olan transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Turgut Doğan Şahin ise, Abdullah Ercan’ın görev vermesi halinde ilk kez kırmızı siyahlı formayı sırtına geçirecek.

Bunları biliyor muydunuz?
– İki takım, lig tarihinde bugün 52. kez karşılaşacak. 1979-80 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek oynanan 51 mücadelenin 24’ünü Beşiktaş kazanırken, 10 karşılaşmadan Gaziantepspor üstün ayrıldı.

– 17 ise müsabaka da berabere sonuçlandı.

– Bu maçlarda siyah-beyazlıların toplam 76 golüne, Kırmızı-Siyahlı takım 42 golle karşılık verdi.

– İki takım son olarak ligin 5. haftasında 3 Ekim tarihinde karşılaşmış ve müsabaka 0-0 sonuçlanmıştı.

Muhtemel 11’ler:
Beşiktaş: Cenk, Ekrem, İbrahim Toraman, Sidnei, Egemen, Ernst, Necip, Veli, Simao, Fernandes, Almeida
Gaziantepspor: Mahmut, Elyasa, Emre, Dany, Elyasa, Bekir, Serdar, Sosa, Sapara, Popov, Cenk

Bahis oranları:
Beşiktaş: 1.15 , Beraberlik: 4.75, Gaziantepspor: 9.0