AKTÜEL: “BİR BEDELLİ DE CHP’YE ÇIKARALIM”

BAŞBAKAN Erdoğan, Fransa’daki Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıya karşı yaptırım açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan “Sarkozy ve yandaşlarını Fransa halkına havale ediyoruz” dedi. Erdoğan, Yüksek Yargı önünde nöbet tutmakla suçladığı CHP için “Bir bedelli de onlar için
çıkaralım” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasında “İç işlerimize karışmayın” diyen Irak yönetimine tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bizim Türkiye olarak ne Suriye’de ne de Irak’ta herhangi bir etnik grubun yanında olmamız, onlar üzerinden hesaplar içinde olmamız asla söz konusu değildir. Bölgemize barış merceğinden bakıyoruz. Biz Irak’a davet edildiğimiz halde girmedik. Biz istenmediğimiz yerde olmayız. Sayın Maliki Irak’ta mezhep çatışması başlatırsa biz buna sessiz kalamayız. Siz on binlerce kilometre öteden gelenlere ‘Hoş geldin’ diyeceksiniz, sınır komşunuz olan bize ise ‘İç işlerimize karışmayın’ diyeceksiniz. Sorumlu bir tutum sergileyin. Suriye’de azınlığın çoğunluğa hükmettiği zulmettiği değil, halkın yönetimde olduğu bir yönetim görmek istiyoruz.

FRANSA’DAKİ TASARI
Fransa Senatosu’nda kabul edilen tasarıya sert tepki gösteren Erdoğan, girişimi ırkçı yaklaşım olarak nitelendirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:
“Fransa’da çok az üyenin katılımıyla oylama yapıldı, sipariş bir oylama. Bizim için tamamen yok hükmündedir. Ortaçağ zihniyetinin yeniden hortlatılmasıdır. ‘Tarihin parlementolarda yapılamayacağını’ daha önce söyledik. Bu hatanın telafi edileceği umudunu taşıyoruz. Fransa’daki bu ırkçı yaklaşıma paye vermeyeceğiz.

‘FAŞİZMİN AYAK SESLERİ’
Hiçkimsenin Türkiye üzerinden siyasi rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Buradan sağduyulu Fransız siyasilere, entelektüellere ve vatandaşlara sesleniyorum; bu karar düşünce özgürlüğü katliamıdır. Yapılan Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirmedir. Bu yapılan ırkçılıktır, düşünce özgürlüğüne darbedir. Buna karşı susanlar Avrupa’da faşizmin ayak seslerini duymamanın vebali altına girerler.

‘OSMANLI HOŞGÖRÜSÜNE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEK’
Sarkozy’nin babası Selanik’te doğmuş büyümüştür. Ne kadar Türkiye düşmanlığı yaparsa yapsın soyu Osmanlı topraklarındadır. Ne yaparsa yapsın Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir.

‘ONU FRANSA HALKINA HAVALE EDİYORUZ’
Biz sağduyulu vakur bir tavır sergileyeceğiz, hala sabır dönemindeyiz. Gelişmelere göre eylem planımızı paylaşacağız. Etap etap yaptırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Sarkozy ve yandaşlarını Fransa halkına havale ediyoruz.”

‘BİR BEDELLİ DE CHP İÇİN ÇIKARALIM’
Başbakan Erdoğan, grup toplantısında CHP’ye de yüklendi. Anamuhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi’ne tepki gösteren Erdoğan, şu ifadaleri kullandı: “Keşke elimizde sihirli değnek olsa da bütün safralardan kurtulsak ama karşımızda İttihat ve Terakki zihniyetindeki CHP var. Karşımızda 150 yıl öncesinin zihniyetini taşıyan CHP var. Sayın Kılıçdaroğlu gözlerin var ama göremiyorsun. Bugün artık bağımlı yargı yok, bugün artık milletin yargısı var. 12 Eylül halk oylaması yargı için milattır. CHP’nin şikayet ettiği budur. Bu feryat artık kendi militanlarını yargıya taşıyamayanların feryadıdır. Yıllarca biri Anayasa Mahkemesi’nin biri de Danıştay’ın önünde nöbet kulübesi kurdular. Bir bedelli de CHP için çıkarmamız lazım. Yoksa mahkeme önlerindeki nöbetleri bitmeyecek.

‘DİNDAR NESİL İSTEMİYORLAR’
İmam Hatip’den neden rahatsız oluyorsunuz imam hatipliler de bu ülkenin evlatları. CHP dindar bir nesil gelmesin diye uğraşıyor. Her ne yaparlarsa yapsınlar Anadolu yürüyüşünü durduramayacaklar.

ULUDERE İÇİN 123 BİN LİRA TAZMİNAT
Erdoğan, sınırdaki bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi için ödenecek tazminat miktarını da açıkladı. Yardımın ailelelerin acısını dindirmeyeceğini belirten Erdoğan, “Uludere’de yakınlarını kaybeden her bir kardeşimiz için yasal tazminat 23 bin lirayı gönderdik. Yine Başbakanlık bütçesinden her bir kardeşimiz için 100 bin lira gönderdik. Hayatını kaybeden her kişi için aileye toplam 123 bin lira gönderdik. Bu paraların acılarını dindirmeyeceğini biliyoruz” dedi.