SPOR: M.P. ANTALYASPOR 1 – BEŞİKTAŞ 2

SÜPER Lig’in 21. hafta maçında Beşiktaş, M.P. Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Mardan Antalyaspor Stadı’nda oynanan karşılaşma M.P. Antalyaspor’un vuruşuyla başladı. Her iki takım da orta sahada üstünlüğü ele geçirmek için büyük bir mücadele verdi. Siyah-beyazlılar, rakip defansın ortasından atak geliştirmeye çalıştı. 21. dakikada Manuel Fernandes’in ortaladığı serbeste vuruşa, Almeida kafayla vurdu top kalecide kaldı. 23. dakikada M.P. Antalyaspor sol kanattan tehlikeli geldi, Minev’in yaptığı ortaya Ali Zitouni vurdu top üstten auta çıktı. Beşiktaş, M.P. Antalyaspor yarı sahasında üstünlük kurmaya çalıştı. 33. dakikada Fernandes’in sağ köşeden kullandığı kornere, Edu kafayı vurdu kaleci zorlukla çeldi. M.P. Anrtalyaspor’da 36. dakikada ceza sahasına yapılan ortaya Necati vurdu, Cenk topu kontrol etti. İlk yarının son dakikalarında M.P. Anrtalyaspor gol bulmak için ceza sahasında baskı kurmaya çalıştı. 45. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Tita’nın vurduğu topu kaleci Cenk çeldi. İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
İki takım da ikinci yarıya ilk 45 dakikadaki 11’leri ile başladılar. İkinci devrenin ilk pozisyonunu 50. dakikada Beşiktaş yakaladı; Almeida yerden düzgün vurdu, top kalecide kaldı. M.P. Antalyaspor ceza sahasında baskısını arttıran siyah-beyazlılar, 64. dakikada rakip defansın hatasından yararlanan Almeida ile aradığı golü buldu ve skoru 1-0 yaptı. Oyunu Beşiktaş’ın yarı sahasına yıkmaya çalışan M.P. Antalyaspor, 71. dakikada İbrahim ile yakaladığı fırsattan yararlanamadı. Beşiktaş’ın kontra atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandes, çok şık bir çalımla kaleciden sıyrıldı ve topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi. 90+3. dakikada kırmızı-beyazlılar penaltı kazandı, Tita’nın penaltıyı gole çevirmesiyle skor 2-1 oldu. Karşılaşma da böylelikle 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Mardan Antalyaspor Stadı

Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Asım Yusuf Öz, Murat Türker(4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk, İsmail, Fernandes, İbrahim Toraman, Sivok, Veli, Almeida (Dk. 90 Mehmet Akyüz), Ekrem, Simao (Dk. 90 Tanju), Ernst, Edu (Dk.60 Mustafa Pektemek)

Yedekler: Rüştü, Mustafa Pektemek, Alves, Mehmet Akyüz, Sidnei, Tanju, Muhammed Demirci

Antrenör: Carlos Carvalhal

MP Antalyaspor: Sammy (Dk.82 Polat), Ali Tandoğan, Ali Turan, Deniz, Minev, Doğa, İbrahim (Dk.73 Emrah), Uğur İnceman, Ali Zitouni, Tita, Necati Ateş (Dk.73 Mehmet Eren)

Yedekler: Polat, Kerem, Musa Nizam, Musa Aydın, Radeljic, Emrah, Mehmet Eren

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Goller: Almeida (Dk. 64), Fernandes (Dk. 90), Tita (Dk. 90+3 penaltı)

Sarı Kartlar: Almeida (Dk. 41), Ali Tandoğan (Dk. 80), Cenk (Dk. 89)

Kırmızı Kartlar: İsmail Köybaşı (Dk. 90+3)