SPOR: BU SEFER OLMADI

BEŞİKTAŞ Kadın Basketbol Takımı, FIBA EuroCup 2. Tur rövanş maçında Gran Canaria’ya 78-61 yenildi. Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Hoffman, Esra, Courtney, Tuğba, Ilona ilk beşi ile çıktı. Esra Şencebe’nin faul atışından bulduğu sayıyla maça başlayan siyah-beyazlılar, ilk dakikalarda yakaladığı fırsatları sayıya çeviremedi. Üç sayı bölgesindeki atışlardan istediğini alamayan Beşiktaş, Yasemin Horasan ve İlsu ile boyalı alan dışında sayılar üretmeyi başardı. Çeyreğin son hücumlarından boş dönen Beşiktaş, bu bölümü 20-16 geride tamamladı.
2. çeyreğe peş peşe bulduğu basketlerle başlayan Beşiktaş, rakibinin hücumları karşısında etkili bir savunma yapamayınca, farkın açılmasını önleyemedi ve ilk yarının bitimine 3 dakika kala 29-24 geriye düştü. Skor üretmekte zorluk çeken siyah-beyazlılar ilk yarıyı 40-26 geride tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş; Hoffman, Courtney, Tuğba, Yasemin, Esra beşi ile başladı.
İlk dakikalarda hızlı hücumlarla rakibinin üstüne giden siyah-beyazlıların farkı eritme çabaları İspanyol takımının etkili savunmasıyla sonuçsuz kaldı. Hücumlardan boş dönmeyen Gran Canaria kısa sürede farkı açtı ve mücadelenin bu bölümünü 65-40 galip bitirdi.
Son bölümde dış atışlar ile sayı üretmeye çalışan Beşiktaş, girdiği pozisyonlarda başarılı olamayınca arayı kapatamadı. 31. dakikada Esra 5 faulle oyun dışı kalırken; faul atışlarından sayı bulan Beşiktaş, Hoffman’ın da oyun dışı kalmasıyla zor anlar yaşadı. Etkili oyununu son bölümde devam ettiren Grann Canaria, karşılaşmadan 78-61 üstünlükle ayrıldı.