AKTÜEL: DON KİŞOT’A BENZETTİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hakkında fezleke hazırlanmasına sert tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Don Kişot’a benzetti. CHP
lideri hakkında hazırlanan fezlekenin ilk olmadığını söyleyen Erdoğan, “Kusura bakmasınlar, fezlekeden kahraman çıkmaz. Don Kişot’un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildir. Kılıçdaroğlu’nun neyle savaştığı bile belli değil” Başbakan Erdoğan 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu’nda siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hedefinde ise fezleke krizinin yaşandığı CHP vardı.

622 FEZLEKE VAR
TBMM’de kendisinin de dahil olmak üzere 622 tane fezlekenin bulunduğu açıklayan Erdoğan, CHP’nin ortalığı ververeye vermesinin nedeninin kendi iç meseleleri olduğunu söyledi.
“Şu anda TBMM’de ben dahil birçok milletvekili için, altını çizerek söylüyorum, 622 adet fezleke var. Benimle ilgili 3 tane fezleke var. CHP eski Genel Başkanı sayın Baykal’la ilgili 3 fezleke var. Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili de, daha önce Meclis’e gelmiş; görevi suistimalden, hakaretten, tehditten, iftiradan tam 13 fezleke var. Bu değil yani ilk fezleke… Bu en son hazırlanan fezlekenin benzeri, yani kamu görevlisine hakaretten, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten daha önce 4 tane fezleke hazırlanmış. Yani ilk kez fezleke hazırlanmıyor. Şimdi bir ucuz kahramanlığın içindeler. 1 fezlekeden kalktılar darağacını telaffuz etmeye başladılar. O meşhur roman kahramanı Don Kişot’un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildir. Don Kişot yel değirmenleriyle savaşıyordu. Kılıçdaroğlu’nun neyle savaştığı bile belli değil.”

SİLİVRİ’DE TİYATRO YOK
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Silivri’de çadır tiyatrosu kurmuşlar. Sözde adalet dağıtıyorlar” sözlerini de eleştiren Erdoğan, “Silivri’de tiyatro falan yok. Milletin hakimleri sanıkları yargılıyor. İlla ki tiyatro görmek istiyorlarsa kendi grup toplantılarına baksınlar. Grup toplantıları adeta komedyaya dönüştü” dedi.

İNTERNETHABER