AKTÜEL: NAZIM HİKMET 110 YAŞINDA

NAZIM Hikmet doğumunun 110’uncu yılında Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle anıldı. Nâzım Hikmet’in 110’uncu doğum yıldönümü Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla 15 Ocak 2012 Pazar günü gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. ”Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi”, ”Geçmişten Geleceğe Nâzım Hikmet Paneli” ve ”Kardeş Türküler” konserinin yer aldığı etkinliklere Nâzım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, aktör Tarık Akan ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da aralarında bulunduğu sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı
Evrensel şairimiz Nâzım Hikmet’in 110. doğum yıldönümü, Beşiktaş Belediyesi ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Sabah saatlerinde şairin ülkeden ayrıldığı son noktada, Tarabya Oteli önünde denize karanfiller atılmasıyla başlayan etkinlikler, Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen Kardeş Türküler Konseri ile son buldu.
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’ndeki Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi’nin açılışının ardından, edebiyatçı Cevat Çapan, Turgay Fişekçi, Doğan Hızlan ve Timur Selçuk’un katıldığı ”Geçmişten Geleceğe Nâzım Hikmet” konulu bir panel gerçekleştirildi.
Nâzım Hikmet’in 110’uncu doğum günü kutlamaları Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde, Cüneyt Türel ve Işık Yenersu’nun Nâzım şiirlerini de seslendirdiği Kardeş Türküler konseriyle son buldu.
Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi, 31 Ocak’a kadar Akatlar Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.