SPOR: HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

BEŞİKTAŞ ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan güçlü rakibi önünde Almeida ile skor avantajını yakaladı. Batalla’nın golü İnönü’de şok etkisi yarattı ancak Edu iki dakika sonra tribünleri yeniden ayağa kaldırdı. İkinci yarıda Mustafa Pektemek ile farkı açan siyah-beyazlı ekipönemli bir üç puana imza attı

Ankaragücü beraberliğiyle sekteye uğrattığı lig yarışında, patlama yapması gereken maça çıkan Beşiktaş’ın, olumlu yönde gelişme gösterse de, eksikleri devam ediyor. 2. dakikadaki Edu’nun golle sonuçlanmayan pozisyonuyla maça çok hızlı başlayan Beşiktaş. 7. dakikada Almeida ile golü buldu, ama Bursaspor karşısında ciddi açıklar da verdi. Tugay’ın 8. dakikada kale ağzından tribünlere gönderdiği topun gol olmaması bir mucize.
Geride kalan maçlara göre Beşiktaş futbolunu güzelleştirdi. Dün daha çok pozisyona girdi. 17’de Veli’nin sert şutu, 21’de Egemen’in kaleciyi bulan gol denemesi skor tabelasında farklı skoru gösterebilirdi. Bütün bunları bir kenara koymak lazım, çünkü açıklar gelecek haftalar öncesinde önemli sinyaller veriyor Beşiktaş teknik kurmaylarına.
Misal; 23. dakikada Turgay ve Ozan’ın ceza sahasında Batalla’nın pasına dokunamayışı bu açıklardan gelen önemli tehlikelerden biriydi. 36. dakikada İsmail ile Fernandes’in aralarında yaptığı kötü paslaşmalar neticesinde gelişen atağın Batalla’nın ayağından golle sonuçlanması sürpriz olmadı. Takımın en soğukkanlı isimlerinden Edu’nun iki dakika sonra attığı gol Beşiktaşlı futbolcuların üzerindeki şoku kısa sürede dağıttı.
İki senedir bu takımı kaleciler taşıyor desek hiç de haksız sayılmayız. Yılların tecrübesi, futbolu bırakmaya direnen Rüştü, Sestak’ın 45 ve 61. dakikalardaki vuruşunu mucizevari kurtarışlarla çıkardı. Özellikle Sestak’ın 61. dakikadaki gol denemesindeki kurtarış bana göre maçın kırılma anıydı. Beşiktaş’ın kalesinde yaşadığı bir başka önemli tehlike ise 82. dakikada Ozan’ın sol çaprazdan çektiği şut oldu.
Mustafa Pektemek’in 83. dakikada attığı golle verdiği bütün açıklara rağmen maçı garantileyen Beşiktaş ilk yarıdaki günlerine yavaş yavaş dönüyor, ama yaklaşmakta olan Braga maçına kadar eksiklerini de bir an önce kapatmak
zorunda.

Nöbetçi golcü!
Beşiktaş’ın son golüne imza atarak gol sayısını 7’ye çıkaran Mustafa Pektemek, bunların ikisini ilk 11’de çıktığı maçlarda, diğerlerini de sonradan oyuna girerek attığını belirtti. Genç oyuncu, “Gol şansı olmadan zor olur. Bursaspor karşısında da şans vardı, rakibe çarpıp girdi. Biraz şanslıydım, kaleci yanıldı. Güçlü bir rakibi 3-1 yendik ama onların da pozisyonları vardı” yorumunu yaptı.

MAÇIN ADAMI
Rüştü
Tam kendini unutturmak üzereyken yeniden çıktı futbol arenasına. İlerlemiş yaşına rağmen öyle bir profesyonelce yaşamış ki, ne reflekslerinden ne de yeteneğinden bir şey kaybetmiş.

KIRILMA NOKTASI
Kurtarış
61. dakikada Sestak’ın sağ çaprazdan çektiği şutta, Rüştü’nün yaptığı kurtarış maçın en önemli anıydı. Bu dakikada beraberlik golü görecek Beşiktaş, belki mağlup bile olabilirdi.
Milliyet