SPOR: İNÖNÜ’DE 3 SİLAHŞÖRLER

SÜPER Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, Bursaspor’u sahasında 3-1 mağlup etti. Beşiktaş’ın golleri Hugo Almeida, Edu ve Mustafa Pektemek’ten geldi. Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, Bursaspor’u mağlup ederek geçen hafta yitirdiği iki puanı telafi etmek istiyordu. Kartal, uzun süre formda gittiği ligde geçen hafta Ankaragücü ile berabere kalmıştı. Resmi maçlarda son yenilgisini 6 Kasım 2011 tarihinde Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Gençlerbirliği karşısında alan Beşiktaş, bu mücadelenin ardından çıktığı 12 maçta yenilgi yaşamadı.
Ligin ikinci yarısına ik galibiyetle başlayan Bursaspor ise bu maçtan da 3 puan alarak çıkışını sürdürmek ve ilk 4 yarışının içindeki iddiasını arttırmayı amaçlıyordu.
Karşılaşmaya Beşiktaş, taraftarının da desteğini arkasına alarak çok etkili başladı. 7. dakikada Necip sol kanatta Necip müthiş bir gayretle topu kazandı. Nefis ortaladı. Almeida net bir kafa vuruşu yaparak takımını öne geçirdi.
Golden sonra kontrolü ele geçiren Bursaspor özellikle İsmail Köybaşı’nın aksadığı sol kanattan etkili pozisyonlar buldu. İki takımın da orta sahasının düştüğü dakikalarda konuk takımn golü geldi. 36. dakikada son haftaların formda yıldızı Pablo Batalla sağ kanattan gelişen atakta golü bulup skoru eşitledi.
Beşiktaş bu golün şokunu hemen üzerinden attı. 38. dakikada Edu sol çaprazdan yaptığı nefis vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti: 2-1.
İkinci yarının başında ise tempo oldukça düşüktü. Oyunun kontrolü ise tamamen Bursasapor’daydı. Ancak Turgay ve Batalla’nın oyundaki etkinliği düşünce tempo da düştü.
Beşiktaş ise kalan dakikalar boyunca yalnızca kontratak düşünce seyir zevki de iyice düştü. Ancak 83. dakikada Fernandes nefis ortaladı. Almeida’nın ortaya çevirdiği topta Mustafa Pektemek net pozisyonda golü buldu ve maçın skorunu ilan etti: 3-1.
Bu sonuçla birlikte Beşiktaş puanını 39’a çıkarırken, Bursaspor 25 puanda kaldı.

Eurosport