AKTÜEL: “İLLEGALİTEYE YER YOK”

KCK operasyonlarına yönelik itirazlara tepki gösteren Erdoğan, “İllegaliteye yer olmayacak. Biz her şeyi, yerin üstünde görmek istiyoruz. Bu mücadele parlamentoda yürümeli” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı kesimlerde KCK operasyonlarına yönelik rahatsızlıkların olduğunu ifade ederek, “İllegaliteye ülkemizde yer olmayacak. Biz her şeyi, yerin üstünde görmek istiyoruz. Demokratik parlamenter sisteme inanıyorlarsa, o zaman parlamentonun çatısı altında bu mücadele, hukuk çerçevesi içerisinde yürümeli, yürür” dedi. Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda düzenlenen törende, Marmaray Projesi’nin ilk ray kaynağını makinenin butonuna basarak yapan Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

‘İLLEGALİTE OLMAZ’
Ne ekonomide, ne yatırımlarda, ne projelerimizde, ne de demokraside Türkiye, bir adım bile geriye gitmez, gidemez ve gitmeyecek. Şu son günlerde özellikle bu KCK operasyonlarına yönelik bazı kesimlerde rahatsızlıkların olduğunu görüyoruz. Teröre bulaşan, teröre yataklık yapan, yasaları çiğneyen kim olursa olsun bütün bunlara karşı biz; güvenlik güçleri; yargının vermiş olduğu bütün kararlara uygun bir şekilde, hukukun çerçevesi içerisinde bu adımları atacağız, sümen altı etmeyeceğiz geçmişte olduğu gibi. İllegaliteye asla ülkemizde yer olmayacak. Biz her şeyi yerin üstünde görmek istiyoruz. Demokratik parlamenter sisteme inanıyorlarsa o zaman parlamentonun çatısı altında bu mücadele, hukuk çerçevesi içerisinde yürümeli, yürür. Ama yer altından bu işleri götürmeye çalışırsanız o zaman tabii ki karşınızda bu ülkenin yargısını, güvenlik güçlerini bulacaksınız.
Bu mücadelede sonuna kadar kararlı bir şekilde yürümeye mecburuz.Ülkemizin en ideal noktada olduğu, ekonomide büyümeyi en güzel şekilde yakaladığı bir dönemde bunu provoke etmeye de asla müsade etmeyeceğiz. Münferit bazı hadiselerden yola çıkıp, o hadiseleri de olduğundan farklı yorumlayıp Türkiye için karamsar senaryo, kaos senaryoları üretenlerin hayalleri boşa çıkacaktır.
Bir tane fezlekeyle kahramanlık taslayanlar var. Halbuki hakkında 13 tane fezleke var. Sadece yargıya hakaretten 3 tane fezleke var. Bundan önce niye böyle kahramanlık senaryoları ortaya koymuyordun, bağırıp çağırıyordun da şimdi bir fezleke ve bununla kahramanlık ortaya koyuyorsun? İdamdan bahsediyorsun… Hakkında fezleke olmayanlar hangi dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyor? Silivri’de tiyatro yok, tiyatro ana muhalefetin grubunun içinde. Aramadığınız kadar şovmen var ve yaptıkları iş de şov.
Hiçkimse ülkeye karamsarlık pompalamasın. Hiçkimse, yürütülen karalama kampanyalarına, yapılan istismar girişimlerine kulak asmasın. Milletin gerçeklerinden kopuk, kendi dünyalarında yaşayan muhalefetin yapay gündemlerine kimse aldanmasın. Biz, kendi eliyle yaptığını yıkanlardan, kendi ayağına kurşun sıkanlardan asla olmayız. Biz iktidara geldiğimizde deyim yerindeyse Ankara’nın etrafında sağır duvarlar vardı. Ankara değil 80 vilayete kendi kendine dahi çözüm üretemiyordu. Biz o duvarların tamamını ortadan kaldırdık.
Biz, Ankara’nın dehlizlerinde, labirentlerinde, derin koridorlarında kaybolmadık. Tam tersine tüm o dehlizleri, labirentleri, derin koridorları ve derin ilişkileri deşifre ettik. 9 yıl boyunca Ankara, milletin iradesi yönünde dönüşmüştür. Ankara’yı dönüştüren bizim hükümetimiz olmuştur. Nasıl okullar, hastaneler, konutlar, yollar, hızlı tren hatları inşa ediyorsak, Marmaray gibi şaheserler inşa ediyorsak, demokrasi yolunu, demokrasi otobanını, demokrasi altyapısını da en güçlü şekilde imar etmeye, inşa etmeye devam edeceğiz. Başbakan Erdoğan dün ayrıca Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile İstanbul’da görüştü. Beykoz’da bulunan Adile Sultan Sarayı’ndaki görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü.

RAYDA ERDOĞAN PLAKASI
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ayrılıkçeşme İstasyonu’nda düzenlenen törenin ardından Marmaray tüneline girdi ve ilk ray kaynağını yapan makinenin butonuna bastı. Erdoğan’ın butona basmasıyla 3 dakika içinde ilk kaynak gerçekleştirildi. Raya, “Marmaray Projesi’nin ilk ray kaynağı 14 Ocak 2012 tarihinde, bu noktada Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştır” yazılı bir plaka çakıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ekonomiyle ilgili şu vurguları yaptı:
2023 yılına kadar 10 bin kilometresi hızlı tren olmak üzere 14 bin kilometre demiryolu yapacağız. Takvimimiz, yol haritamız hazır, Allah’a şükür kaynağımız da hazır.
Baku-Tiflis-Kars Demiryolu projesi tamamlandığında yüksek hızlı tren projelerimiz tamamlandığında inşallah Türkiye ulaşımda Asya-Avrupa koridorunun en önemli, en stratejik ülkesi konumuna yükselecek.
Marmaray ile tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her iki dakikada bir tren hareket edecek. Proje tamamlandığında Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakikada alınabilecek. Söğütlüçeşme’den Yenikapı’ya 12 dakikada, Bostancı’dan Bakırköy’e 37 dakikada, Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada ulaşmak mümkün hale gelecek. Şu anda İstanbul’da şehir içi ulaşımda raylı sistemin payı, yüzde 8. Marmaray tamamlandığında yüzde 28’e yükselecek. İstanbul trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ciddi bir akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak.
Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı 2013 sonunda açılacak. Ankara-Sivas, Ankaraİzmir, Bursa-İzmir projeleri devam ediyor.

DENKTAŞ MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasına “Merhum Denktaş, Kıbrıs’ın varlık mücadelesinde, KKTC’nin kurulmasında ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarının en güçlü şekilde savunulmasında gerçekten unutulmaz bir liderlik sergilemiştir” sözleri ile başladı. Denktaş’a Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, şöyle dedi: “Onun yürüttüğü bu mücadele eminim ki KKTC’de aynı aşkla, aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Kıbrıs’ta barışın, uzlaşmanın, huzur ve istikrarın sağlanabilmesi özellikle Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması için biz de ana vatan Türkiye olarak bu davayı var gücümüzle desteklemeye, Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edeceğiz.”