AKTÜEL: METEOROLOJİ UYARDI KAR GELİYOR

TÜRKİYE’NİN büyük bir bölümünde yağış görülecek. Kar İstanbul’a ne zaman ulaşacak? Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışlı hava hafta sonuna kadar devam edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Adıyaman ile gece saatlerinde Antalya ve Anamur’da kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
Yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Adıyaman ile gece saatlerinde Antalya ve Anamur’da kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 170 SANTİMETRE!
Uludağ Meteoroloji İstasyonundan alınan bilgiye göre, hafta sonunda etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı, dünden bu sabaha 20 santimetre artarak, 170 santimetreye çıktı. Gündüz sıcaklığının eksi 4-6, gece sıcaklığının ise eksi 6 derece civarında olacağı Oteller Bölgesi’nde kar yağışının hafta içinde aralıklarla devam edeceği bildirildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ
KONYA: Konya’nın Taşkent ve Hadim ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Taşkent’te 2 köyle ulaşımın sağlanamadığını belirtti.

BURSA: Bursa’nın dağ ilçelerinden olan Büyükorhan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
HABERTÜRK