SPOR: BEŞİKTAŞ 71-HOMEND ANTAKYA 76

BEŞİKTAŞ Kadın Basketbol Takımı, Homend Antakya Belediyesi’ne 76-71 yenildi. Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar; Tuğba, Jokic, Wiggins, Hoffman, Esra ilk beşi ile çıktı.
Karşılaşmanın ilk bölümüne Hoffman’ın basketi ile başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda oyun kontrolünü eline almakta zorlandı. Rakibinin etkili hücumlarına cevap vermekte güçlük çeken siyah-beyazlılar oyunun kontrolünü ele geçiremedi. Pota altından bulunan sayılara karşılık dış atışlarla skor üreten Homend Antakya Belediyesi, ilk çeyreği 24-21 önde bitirdi.
2. çeyreğe hızlı başlayan siyah-beyazlılar, bu çeyrekteki ilk basketi Yasemin Horasan ile kazandı. Rakibinin farkı açma çabalarını sonuçsuz bırakan Beşiktaş, farkı koruyarak oyunun kontrolünü eline almaya çalıştı. İlk yarının bitimine 1.40 dakika kala Beşiktaş Esra’nın basketi ile aradaki 2 sayıya indirse de (36-34) soyunma odasına önde giden taraf 41-39’luk skorla Homent Antakya Belediyesi oldu. Çeyrek sonuna kadar aradaki farkı koruyan siyah-beyazlılar devreye 41-39 geride girdi.
3. çeyrekte etkili savunma yapan Beşiktaş, Nihan’ın peş peşe bulduğu basketlerle skoru 44-44 yaptı. Rakibinin pota altında sayı üretmesine izin vermeyen Beşiktaş, dış atışlarda yüksek bir isabet oranı sağlayan Homend Antakya Belediyesi karşısında öne geçmeyi başaramadı. Çekişmeli geçen 3. çeyrek 58-58 eşitlikle sona erdi.
Final periyotunun ilk dakikasında iki takım da sayı üretmekte güçlük çekti. Esra’nın oyuna dahil olmasıyla kolay sayılar bulmaya başlayan kartallar, 35. dakikaya 65-62 geride girdi. İki takım için de skor açısından çok kısır bir çeyrek geçerken, periyodun ilk 6 dakikasında toplam 11 sayı üretildi. Bitime 1.35 dakika kala Wiggins 5 faul ile oyun dışında kalırken; hücumdaki etkisini yitiren siyah-beyazlılar rakibine 76-71 mağlup oldu.