SPOR: ŞİMDİ FUTBOL ZAMANI

LİGE verilen arada rahat bir nefes alan Beşiktaş, yoğun tempoya tekrar ‘merhaba’ diyor. Siyah-Beyazlılar, Eskişehirspor karşılaşmasıyla birlikte sahaya iniyor. Zorlu mücadele 20.30’da başlıyor
Türkiye’de 2011 yılının en çok maç oynayan takımı unvanını elinde bulunduran Beşiktaş, 2012’ye Eskişehirspor karşılaşmasıyla başlıyor. Ligin ikinci yarısının açılışını İnönü Stadı’nda yapacak olan Kara Kartallar, ilk yarıda 2-1 yenildiği rakibinden rövanşı almayı hedefliyor. Saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetiyor. Lig TV’den naklen yayınlanacak mücadele öncesinde iki takımda da eksikler hocaları zorluyor.

Eksikler can sıkıyor
Beşiktaş’ta Ricardo Quaresma sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca Rüştü Reçber’in de oynaması çok zor görünüyor. Ancak Simao uzun bir aradan sonra sahalara dönecek. Eskişehirspor’da ise ilk 11’in değişmez isimleri Diego, Dede ile ismi Fenerbahçe’yle anılan Alper Potuk cezası nedeniyle görev yapamayacak.

Orhan Yıldırım

Carvalhal’dan Havutçu’ya jest
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Tayfur Havutçu’ya büyük bir jest yaptı. Portekizli hocanın, Havutçu’ya, “Eskişehirspor maçı öncesinde sizi de soyunma odasına bekliyoruz. Bizimle soyunma odasında bulunmanız takıma moral olacaktır” dedi. Ancak Havutçu’nun, “Teşekkür ederim, ancak bu durum yanlış anlaşılabilir. Ben takımı tribünden destekleyeceğim” sözleriyle, teklifi kibarca geri çevirdiği belirtildi.

..Ve Yanal tekrar sahnede
Süper Lig kariyerinde 279 maça çıkan ve 118 galibiyet, 63 beraberlik, 98 mağlubiyeti bulunan Ersun Yanal, bugün Eskişehirspor’la beyaz bir sayfa açıyor. Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve A Milli Takımımız’ı çalıştıran Yanal, Eskişehirspor’un başındaki ilk maçına çıkıyor. Sezona Skibbe yönetiminde başlayan Es Es, Alman hocanın Hertha Berlin’e gitmesi sonrasında Yanal’la el sıkışmıştı.
Orhan Yıldırım / Fanatik