AKTÜEL: DEVLET HALKINI BOMBALAMAZ

35 cana kişinin öldüğü olayların ardından başbakan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cuma namazını İstanbul Kısıklı’daki Abdullahağa Camisi’nde kılan Başbakan Tayyip Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, hiçbir devletin halkını kasten bombalamayacağını belirterek, “Geçmişte bu tür şeyler belki yapılmış olabilir. Ama bizim iktidarımızda böyle bir şey olması mümkün değildir. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

40 kişilik grup
– Akşam 18.37 civarında Irak’ın kuzeyinde insansız hava araçlarımızın yapmış olduğu uçuşlarda, yaklaşık 40 kişilik bir grubun hareket halinde olduğu tespit edilmiş. Bu bölge terör örgütünün sürekli olarak bulunduğu, kamplarını değişken olarak kurduğu bir bölge. Sinat-Haftanin denilen bu bölgede yapılan bu uçuş, istihbarat örgütlerimizin yaklaşık 10 gün önce verdiği bilgi üzerine yapıldı. İnsansız hava araçları uçuş neticesinde de bu görüntüleri güvenlik güçlerimize iletti. Hemen ardından buraya 2 F-16 uçağımız kalktı ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi de bu uçaklarımız vurmuştur.

Gediktepe, Hantepe gibi
– Bu 40 kişilik bir gruptur. Tabii daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot gibi bu tür kaçakçılıkları yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor. Fakat bu tür kaçakçılıkları da 3-5 bilemediniz 10 kişilik gruplar yapıyor. Kullandıkları yük taşıyıcılar da katırlar. Burada 40 kişilik grup var. Daha önce gerek Gediktepe, gerek Hantepe’de alınan talihsiz neticelerde de silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı. ‘Niçin bunlara müdahale edilmedi’ diye o zaman da yine yazılı ve görsel medya, herkes bu tür eleştirileri yapmıştı.
– Bunların hepsi birer ibretti, birer tedbirdi. Bu defa ise böyle bir yanlışa, güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Talihsiz bir netice, üzüntü verici bir netice. Maalesef Uludere’deki 3 köyün mensuplarından sigara kaçakçılığı yapan bir grup ve bunların yarıya yakını 20 yaş altı. Diğerleri 20 yaş üstü. Burada 35 vatandaşımız böylece ebediyete intikal etti. Bir vatandaşımız yaralı. Tabii burada üzüntümüz bu noktada büyük.

Savcılık, TSK inceliyor
– Ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. İncelemeler neticesinde gerekli olan ne ise yapılacaktır. Şu anda savcılık buradaki çalışmalarını yürütüyor. 4 saatlik görüntü elimizde, bu görüntüler üzerinde de gerek Türk Silahlı Kuvvetleri, gerek diğer ilgili birimlerimiz incelemelerini yapıyorlar.

Köşe yazarı cambazlar
– Bazı gazete başlıkları çok acımasız çok insafsız. ‘Devlet halkını bombaladı’ gibi bir başlık. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler belki yapılmış olabilir. Ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şey olması mümkün değildir.
– Burada bilir bilmez yazan çizen bazı maalesef köşe yazarı sıfatı ile bazı cambazlar da var. Bunlar da istihbarat örgütlerimizi, istihbarat örgütlerinden çok daha iyi biliyorlar. Herhalde bunların da istihbarat örgütlerinin içinde böcekleri var. O böceklerden aldıkları bilgilerle güya MİT yanlış bilgiler vermiş ve bu yanlış bilgiler nedeniyle bu tür bir hareket yapılmıştır. MİT’in son anda vermiş olduğu herhangi bir bilgi, herhangi bir teröristbaşı ile ilgili bilgi, son anı kast ediyorum, yoktur. Bunlar 9-10 gün öncesine ait bir bilgidir ve MİT de bugün buna yönelik bir yazılı açıklama ayrıca yapacaktır.

BDP’ninki istismardır
– BDP’ninki her zaman şovdur, her zaman istismardır. İşi gücü, hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Ta Uludere’de olan bir olayla ilgili gelip Taksim’de cam çerçeve indiren, günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin bu medya kalkıp da değerlendirmiyor. Bu dürüst bir yaklaşım mı? Taksim’de Tarlabaşı’nda giden bir aracın ne günahı var?
(Hürriyet)