AKTÜEL: “SARKOZY SEFİL VE TÜKENMİŞ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözde Ermeni soykırım iddialarını inkâr edenlere, ceza verilmesini öngören yasa tasarısının “ahlaksızca ve alçakça şantaj vasıtası” olarak kullanıldığını belirterek, “Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve hükümetinin siyasi kaygılarla Türk milletine saldırması, çamur atarak tarihi gerçekleri eğip bükmeye yeltenmesi tam bir sefillik ve tükenmişlik örneğidir” dedi.
MHP lideri Bahçeli Fransa Parlamentosunda görüşülecek Ermeni Soykırımını inkarın suç sayılacağı yasa tasarının görüşmeleri öncesi yazılı bir açıklama yaptı. Belli aralıklarla gündeme gelen bu tasarılarla yaşanmış ve bitmiş hadiselerin tahrif ve tahrip edilerek iftira aracı haline dönüştürüldüğünü savunan Bahçeli, değişik ülkelerin gündeme getirdiği bu tasarıları, “bağışlanması mümkün olmayan bir kepazelik” olarak nitelendirdi.
Fransız Parlamentosu’nun ise meseleyi iyice azıttığını ileri süren Bahçeli, “Bilinmelidir ki Türk tarihini husumet kuşatması altına alarak düzmece haber, yorum, iddia veya görüşlerle saygınlığını gölgelemeye ne Fransa’nın ne de başkalarının gücü ve ısrarı yetmeyecektir” dedi.

-“AHLAKSIZ VE ALÇAKÇA ŞANTAJ VASITASI”-
Türk milletinin şerefli geçmişinde haksız ve adaletsiz bir uygulamaya rastlamanın mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, katliam, baskı, zulüm ve despotizmin her zaman Türk milletine yabancı ve uzak olan sapmalar olduğunu söyledi. Bahçeli, “Aziz milletimizin geçmişinde yüzünü kızartacak, başını öne eğecek hiçbir ilkellik ve insanlık karşıtı olay vuku bulmamıştır” dedi. Fransa’ya, soykırımla ilgili tarihi vesika bulmak istiyorsa, kendi sömürgeci ve kanlı geçmişine bakması tavsiyesinde bulunan Bahçeli, “İnsanlık hafızası Cezayir’de dökülen kanları, Ruanda’daki kıyımları asla gündeminden çıkarmamış ve Fransa’nın vahşi yüzünü ve şiddetle yazılmış sicilini hiç unutmamıştır” dedi.
Sözde Ermeni soykırım iddialarını inkâr edenlere, para ve hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısının ahlaksızca ve alçakça şantaj vasıtası olarak kullanılmasının millet tarafından öfkeyle karşılandığını belirten Bahçeli şunları söyledi:
“Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve hükümetinin siyasi kaygılar çerçevesinde Türk milletine saldırması, çamur atarak tarihi gerçekleri eğip bükmeye yeltenmesi tam bir sefillik ve tükenmişlik örneğidir. Türk milletine soykırımcı yaftası vurmaya çalışanlar, düşmanlık gösterileri için ortam kollayanlar bundan yarar sağlayamayacak ve iflasın eşiğinde bulunan şeref ve itibarlarını ayağa kaldıramayacaklardır. Bu çerçevede Fransa Parlamentosu’nda yarın yapılacak toplantı öncesinde aklıselim hâkim olmalı ve Fransız Devleti; kendini bilmez Ermeni diasporasını, Türkiye Cumhuriyeti’ne tercih etmemelidir.”
Fransa Parlamentosu’nun içine girdiği tarihi hatadan dönerek sözde soykırım bataklığından bir an önce çıkması çağrısında bulunan Bahçeli, “Teoride insan hakları ve özgürlüklerin beşiği sayılan bu ülkenin, Ermeni diasporasının oyununa alet olması ve manevralarına müsamaha göstermesi her şeyden önce tarihine ihanet ve hakarettir” eleştirisi getirdi.

-“AKP HÜKÜMETİNİ HAYSİYET MÜCADELESİ BEKLİYOR”-
Tasarının onaylanması durumunda sadece Fransa tarihi ve demokrasisinin yara almayacağını, bunun Türk-Fransız ilişkilerinde de vahim yansımaları olacağına dikkat çeken Bahçeli, MHP ve Fransa’da bulunan Türk heyetinin, temaslarını yoğunlaştırmasını istedi. AKP Hükümeti’ni büyük bir haysiyet mücadelesi beklediğini ve bugüne kadar gösterdiği uyuşukluktan ve Ermeni açılımıyla verdiği tavizden dönmesi için önünde çok değerli bir fırsat durduğunu kaydeden Bahçeli, “Elbette Fransız Parlamentosunda görüşülecek yasa tasarısının akıbetine göre söyleyecek sözümüz ve teklif edeceğimiz somut önerilerimiz mutlaka olacaktır” diyerek bundan sonrası için de öneriler geleceğini duyurdu.