AKTÜEL: KILIÇDAROĞLU DOĞRULAMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de gece yarısı emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zamlara ilişkin tepkisini “Geceyarısı operasyonu doğru değil” sözleriyle ortaya koydu.
Kamuoyunun büyük tepkisini çeken ve “Katmerli zam önergesi” olarak nitelendirilen önergeye imza koyan CHP’li milletvekilleri Ahmet Toptaş ve Tanju Özcan partinin disiplin kuruluna sevk edilmişti. Toptaş ve Özcan’ın durumu bugün yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirilecek. İki milletvekili hakkında grup disiplin kuralları işletilecek.
TBMM TV ekranları karardıktan sonra Meclis’te ele alınan ve kabul edilen emekli milletvekillerine zamma CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, dün eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölümünün 38’inci yıldönümü nedeniyle Pembe Köşk’te okutulan mevlite katıldı. Gazetecilerin zamma ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Milletvekili aylıklarında geceyarısı operasyonuyla zam yapılması doğru değildir” diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da dün yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili şunları kaydetti:

Gül veto etsin
“Anayasa Mahkemesi’ne iptali istemiyle başvuruda bulunulması için herkese çağrıda bulunuyorum. Genel Başkanımızla da en yakın zamanda görüşerek, bu yasal düzenleme iptal edilene kadar bu yasa dolayısıyla ortaya çıkan hak edilmemiş gelirin halka aktarılması için bir öneride bulunacağım. Zammı da burs olarak dağıtacağım. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasayı veto etmeli.”
(Hürriyet)