AKTÜEL: YAĞMUR GELİYOR

TÜRKİYE, bugünden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Türkiye’nin batı bölgeleri bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, bugün yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Hakkari ile akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağışlı hava etkili olacak. Yağışların Kıyı Ege’de kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Kuzey Ege’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Hakk’ri çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
Cumartesi günü ise yağışlı hava, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Ancak yağışlı hava cumartesi akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinin tekrar yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
18 Aralık 2011 Pazar günü ise Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara’nın güney ve doğusu ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Bu arada hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülkenin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise bugün Marmara, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyı kesimlerinde, Cumartesi günü Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Batı bölgelerinde ise kuvvetli yağış ve güneybatılı (lodos) rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bundan dolayı meydana gelebilecek (Ani sel, su baskını, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksama gibi) olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulunuldu.
METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Serik, Gazipaşa) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ülkemizin batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜNÜN HAVA TAHMİNİ

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Serik, Gazipaşa) kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur, gece saatlerinde doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinde iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun çevreleri yağmurlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.