SPOR: “KÜME DÜŞME CEZASI KALDIRILAMAZ”

GALATASARAY Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk, küme düşme cezasının kaldırılmasına kesinlikle itiraz edeceklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir an önce karar vermesi gerektiğini söyledi.
Şike ve teşvik soruşturmasında yaşanan gerilimli sürecin tamsiyonu giderek yükseliyor. Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programına telefonla bağlanan Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk şike soruşturması ve cezalar ile ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği her karara saygılı olduklarını ancak kendi bakış açılarına uymayan bir karar da kesinlikle muhalefet şerhi koyacaklarını belirten Öztürk, herhangi bir takımın küme düşmesinin kendilerine ekonomik olarak zararlar vereceğini ancak bu durumu ‘ahlak’ ilkesinden yola çıkarak göze aldıklarını söyledi.

BİZİM İÇİN ÖNCE AHLAK ÖNEMLİDİR

TFF’nin konuyla alakalı cezaları süratle vermesi gerektiğini belirten Öztürk; “Dökümanlar belli, kurallar belli talimatlar belli artık bunu beklemeye gerek yok, sezon sonunu beklemeye gerek yok” dedi. Talimatların değiştirilmesine asla müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekleyen Öztürk, “Galatasaray olarak bizim için önce prensipler, ahlak ve etik değerler gelir, para kaybedeceğiz ama bizim için önce bu değerler gelir.” dedi.

KÜME DÜŞME CEZASI KALKARSA…

Küme düşme cezasının kaldırılması gibi bir durum söz konusu olursa buna karşı bir tavır alacaklarını söyleyen Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Böyle bir karar Türk futbolunun sonu olur, bu kararı alanları tarih affetmez. Bizim duruşumuz bellidir, global bir dünyada yaşıyoruz herşeyden UEFA’nın haberi var biz kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek UEFA kolumuzu keser, aman marka değeri, kimse mağdur olmasın, yayıncı kuruluş zarar etmesin diye karar alınmazsa Türk futbolunu bitirirler ve hesap veremezler. Sezon sonu Avrupa’ya gidecek takımların durumu Türkiye’ye verilecek olası bir ceza ile riske atılamaz karar hemen alınmalı. Belki 100-150 milyon dolar zarar edilir ama eğer karar alınmazsa ilerde şike yapılan ve cezası verilmeyen ülke olarak anılırız ve bunu 1 milyar dolarla bile temizleyemeyiz.”

KİMSENİN HAPİS YATMASINI İSTEMEYİZ

6222 nolu Sporda Şiddet Yasası’nın değişimine imza verdiklerini ve bu imzalarının sonuna kadar arkasında olduklarını ifade eden Öztürk; ” İmza verdik çünkü cezalar çok ağırdı, kulübümüzün avukatları Avrupa’da benzer durumlarda ne gibi cezalar verildiğini incelediler, biz de cezanın diğer ülkelerdeki seviyeye düşmesi için imza verdik. Rakibimiz de olsa kimsenin hapislerde yatmasını istemeyiz.” dedi.

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir’in, Kulüpler Birliği toplantısında konuşulduğu iddia edilen ‘küme düşme cezasının kaldırılması’ yönündeki isteğiyle alakalı olarak da net cevaplar veren Öztürk, “Biz spor yöneticisinden önce insanız. Rakibimiz de olsa kimsenin hapiste yatmaması, yatacaksa da avrupa normlarında ceza çekmeleri gerektiğini hep söyledik, söylüyoruz. Fakat iş eğer ‘küme düşme cezasının kaldırılması’ konulu bir toplantı yapılma noktasına gelirse, toplantıya bizim davet edilmemize bile gerek yok. Tavrımız bellidir, bu duruma onay vermeyiz. Kapımıza bile gelmesinler” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanan Apollon – Galatasaray bayan voleybol maçında çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda yapan Öztürk, “Önümüzdeki hafta spor bakanı ile bir randevumuz var, GS TV’de ki bütün görüntüleri aldım ve Spor Bakanı’mızla hiç bir Türk takımının hiç bir müsabaka için oraya gitmemesi konusunda görüşeceğim. Çünkü buna spor denemez.” dedi.