AKTÜEL: ABD’DEN TÜRKİYE KARŞITI TASARI

TÜRKİYE’DEN ”ülkedeki Hristiyanların haklarına tam olarak saygı göstermesini” isteyen tasarının, bugün ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na getirilebileceği öğrenildi.
İlk olarak geçen Haziran ayında ortaya çıkan tasarı, geçen Haziran ayında Dışişleri Komitesinin üyelerinden Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Ed Royce ile Komitenin eski başkanı ve şu anki kıdemli üyesi Demokrat Howard Berman tarafından Temsilciler Meclisi’ne, ”Kiliselerin İadesi” başlığıyla 306 nolu tasarı olarak sunulmuştu.
ABD’de, özellikle Ermeni ve Rum lobisince yoğun şekilde desteklenen tasarıda, ”Türk hükümetine, uluslararası yükümlülüklerini onurlandırarak, ülkedeki Hristiyanlara yönelik kötü muamelelerin her çeşidine son vermesi ve Hristiyanların haklarını ve dini özgürlüklerini koruma altına alması” çağrısı yapılmıştı. Tasarıda, ayrıca ”Türkiye’den, Ermeniler, Asuriler, Pontuslar, Süryaniler ve diğer Hristiyan toplulukları dahil olmak üzere, Hristiyanlara ait el konulan kilise mallarını iade etmesi” istenmişti. (SABAH)