SPOR: SARIYER 2 – BEŞİKTAŞ 4 (U-18)

BEŞİKTAŞ U-18 Akademi Takımı, Coca Cola Akademi Ligi 9.haftasında Sarıyer’i 4-2 mağlup etti. Bahçeköy Orman Fakültesi Stadı’nda oynanan karşılaşmaya U-18 Akademi Takımı; Eyüpcan Durmuşoğlu, Uğur Bülbül, Hakan Sayın, Veli Çetin, Ufuk Er, Sercan Uzsoy, Doğancan Topal, Erim Yüksel, Recep Akkemik, Oğuz Dalgıç ve Metin Sevinç ilk onbiri ile başladı.
Siyah-beyazlılar baskılı oyununun karşılığını maçın henüz beşinci dakikasında Uğur Bülbül ile aldı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Uğur Bülbül rakibine çalım atarak ceza sahasına girdi. Kalecinin yanından sert ve düzgün bir vuruşla skoru Beşiktaş’ın lehine çeviren golü attı (0-1). Golün ardından Beşiktaş, oyunda etkinliği ev sahibi Sarıyer’e bıraktı. Uzun toplarla gol arayan Sarıyer, Beşiktaş’lı defans oyuncularının paylaşamadığı topları çalarak maçta 2-1’lik üstünlüğü sağladı. Geriye düşen siyah-beyazlılar, aradığı beraberlik golünü ilk yarının son dakikalarında Recep Akkemik ile buldu. Orta sahadan Ufuk Er’in attığı topa hareketlenen Recep, kaleciden sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere bırakırken aynı zamanda da ilk yarının skorunu belirledi (2-2).
İkinci yarının ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçerken her geçen dakika gol için yüklenen siyah-beyazlılar, oyuna sonradan giren Enes Bilgiç’in ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı ama topun başına geçen Ufuk Er’in vuruşunu Sarıyer kalecisi kurtardı. Galibiyet için ataklarını sürdüren Beşiktaş, Enes Bilgiç ile tekrar skor üstünlüğünü elde etti. Ceza sahasına girer girmez topa sert ve düzgün vuran Enes kalecinin uzanamayacağı köşeye topu gönderdi (2-3). Maçın skorunu belirleyen golü ilk golün de sahibi olan Uğur Bülbül kaydetti. Beşiktaş’ın sağ kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Uğur farkı ikiye çıkaran golü attı (2-4). Kalan dakikalarda mücadelede başka gol olmayınca Beşiktaş U-18 Akademi Takımı, sahadan 4-2 galip ayrıldı ve puanını 22’ye yükseltti.