SPOR: BEŞİKTAŞ GUVD’U MAĞLUP ETTİ

BEŞİKTAŞ Kadın Basketbol Takımı, FIBA EuroCup’ın 6. maçında Dynamo GUVD’u 67-58 yendi. Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar; Ilona, Hoffman, Yasemin Horasan, Jokic ve Courtney beşi ile çıktı. Karşılaşmanın ilk setine Beşiktaş, Ilona’nın faul çizgisinden bulduğu sayılar ile başladı. Karşılıklı basketlerle geçilen 1. çeyreğin ilk dakikalarında Courtney’nin 2 sayılık basketi ile Beşiktaş 11-9 öne geçti. Yasemin ile pota altından sayı üretmeye çalışan siyah-beyazlılar, savunmada top kayıpları yapınca skor üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmanın ilk bölümünü 18-17 geride tamamladı.
2. çeyrekte hızlı hücumlar ile rakibinin etkili savunmasını yıldırmaya çalışan Beşiktaş, bu bölümde ilk sayısını Jokic ile kazandı. Çeyreğin ilk dakikalarından itibaren etkili oyununu rakibine kabul ettiren siyah-beyazlılar, Courtney’nin hücumdaki etkili oyunu ile rahat sayılar bulmaya başladı. Skor üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar devam ettiren ekibimiz ilk yarıyı 39-33 önde tamamladı.
Karşılaşmanın 2. yarısına Beşiktaş; İlsu, Ilona, Courtney, Yasemin Horasan ve Hoffman beşi ile çıktı. İlk sayısını Hoffman ile kazanan Beşiktaş, rakibinin farkı eritme çabalarını etkili savunması ile sonuçsuz bıraktı. İlk yarıya oranla hücumda daha iyi organize olan siyah-beyazlılar, sayı üretmekte zorluk çekmedi. Bu çeyrekte Jokic’in etkili oyunu ile farkı açmak isteyen siyah-beyazlılar, çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru 50-42’ye getirdi. Periyotun son dakikasında Yasemin’in basketi ile farkı 10 sayıya çıkaran (54-44) Beşiktaş, 3. çeyreği 54-47 önde tamamladı.
Son çeyrekte etkili hücum yapan Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, savunmada aynı performansı gösteremeyince farkı açma fırsatlarını değerlendiremedi. Savunma ribaundlarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Yasemin Horasan’ın temposunun düşmesiyle hücumdaki etkiliğini de kaybetti ve maçın bitimine 2 dakika kala aradaki farkın 5 sayıya düşmesini engelleyemedi (62-57). Son hücumlardan rahat sayılar bulan siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 67-58 önde bitirdi.