Zirve uçuşu

Manisa zorlu deplasman… Quaresma’nın muhteşem frikik golüyle Beşiktaş öne geçmiş, hem rakibin moralini bozmuş, hem de müthiş avantaj sağlamış… Siz destek vereceğinize, takımınıza köstek olduğunuzun farkında mısınız ey sevgili taraftarlar? Nereden çıktı, sahaya yabancı madde atmak? Yine mi, takımınızın ceza almasını istiyorsunuz? Hiç ders almayacak mısınız, merak ediyoruz doğrusu ! Nerede kaldı sizin örnek taraftarlığınız? Kusura bakmayın ama, bizim algıladığımız taraftar profiline hiç uymuyorsunuz, bilesiniz!
Bir çift sözümüz de Manisalı oyunculara olacak. Quaresma, öyle sakatlık numarasına yatacak bir oyuncu değil…O sakatlandığı pozisyonda bileğine darbe aldı, hakemin gözünden kaçtı, nitekim ikinci yarıda onu sahada göremedik. Siz ne yaptınız? Topu dışarı atma yerine oyunda tutmayı tercih ettiniz, fair-play adına ayıp ettiniz!
* * *
Manisa gibi ligin en iyi futbolunu oynayan, Avrupa’nın en az gol yiyen kalecileri arasında gösterilen İlker’i mağlup etmek, ‘fark’ yapmak pek de kolay değildi elbet…Ne var ki, Kartal, öyle bir çıkış yakaladı ki, zirveye kanat çırpıyor artık. Galatasaray ve Fenerbahçe ile puan farkını bire indiren Beşiktaş’ın bu göz kamaştırıcı performansında kuşkusuz ‘istikrar’ bir numaralı faktördür.
Evet, Carlos ‘emanetçi’ hoca… Ancak hakkını vermek gerekir. En önemli özelliği kadroda istikrarı yakalaması, rotasyon kelimesini rafa kaldırmış, zorunlu olmadıkça, on birde değişikliğe gitmiyor. Dörtlü savunma tercihi çok ideal… Hilbert tam görev adamı, sessiz sedasız işini mükemmel yapıyor. Egemen-Sivok ikilisi artık yapışık kardeşler… Her ikisi de çabuk, kademe anlayışları harika, ileri çıkarak gol aramaları, atmaları artıları. İsmail Köybaşı da savunmanın değişmez ismi, çıraklığı geride bıraktı, ustalığa soyundu, çok az hata yapıyor. Ernst, tam bir panzer, savaşçı, savunmanın sıkıştığı anlarda arkadaşlarının yardımına koşuyor. Veli gelecek vaadediyor. Tayfur Havutçu’yla hayat bulan Fernandes var ki, seyrine doyum olmuyor. Top tekniği, özgüveni inanılmaz. Zaman zaman kritik toplar kaptırsa da adrese teslim paslarıyla bu negatif yönünü kapatıyor, gol de atıyor, daha ne yapsın? Mustafa Pektemek, dünkü farklı galibiyette önemli roller üstlendi. Frikik yaptırdı, gol oldu, zorluk derecesi yüksek bir gol de atarak, kamuoyundaki bir takım soru işaretlerini de şimdilik rafa kaldırdı.