SPOR: “TEK YAPTIĞIM FUTBOL AYNAMAK”

Beşiktaş’ı İsrail’de uçuran isim, daha on gün öncesine kadar bazı taraftarlar tarafından ıslıklanan, yönetimin de satışını düşündüğü Quaresma’ydı.. Son maçlarda adeta yeniden doğan Portekizli, 2 muhteşem gol atmış, Başkan Yıldırım Demirören’i mest etmişti. Kendisine bağıran İsrailli taraftarları da çıldırtan Q7, zafer sarhoşuydu. İşte bu ortamda Quaresma’yı kutlamak, takımı tebrik etmek için Başkan, Bloomfield Stadı’nın soyunma odasına girdi.. Ve Başkan ile sempatik tavırlarıyla arkadaşlarını kırıp geçiren Quaresma arasında şu diyaloglar yaşandı:

YD: Beni o kadar mutlu ettin ki, dile benden ne dilersen!..

Q7: Kaptanlığı geri istiyorum!

YD: Sen zaten kaptansın.

Q7: Şaka başkanım, şaka!..

ASLINDA Quaresma bu sözleriyle biraz da sahaya İbrahim Toraman’ın kaptan çıkması nedeniyle şaka yollu olsa bile mesajını veriyordu..

EVET! İNTİKAM ALIYORUM

ARDINDAN Quaresma içini Başkan’a şöyle döktü:

‘SADECE işimi yapıyorum. En keyif aldığım şey ise; gol attıkça, takımıma puanlar kazandırdıkça beni olur olmaz şeylerle eleştiren, yerden yere vuran bazı yazarlardan intikam alıyorum. İnanın bundan daha büyük bir hediye olamaz benim için’

BEN ADAMI FENA YAKARIM

BU arada Quaresma’nın 90+2’de attığı golden sonraki malzemeci Süreyya ile yaşadığı diyalogun da sırrı çözüldü. Portekizli golcü, hemen hemen her karşılaşma yemeğine iddiasına girdiği Süreyya’ya hem de Türkçe olarak şu sözü söyledi:

‘BEN adamı işte böyle yakarım kardeşim’

İŞTE Tel Aviv kahramanı Ricardo Quaresma’nın maç sonu ve soyunma odası diyalogları böyle.. Anlaşılan o ki, bir dönem satılması planlanan Portekizli yıldız, Beşiktaş’ta oldukça mutlu ve gözüken o ki uzun yıllar forma giyecek..

‘Rüstü’nü nasıl ispatladı!

SON maçların kahramanı Portekizli Ricardo Quaresma nasıl ayağa kalktı? İşte önemli detaylar:

1 YÖNETİM Guti’yi gönderip disiplin mesajı verdi. Özel görüşmede, ‘Sonun onun gibi olmasın, kendini toparla’ denildi; Quaresma patladı.

2 RÜŞTÜ, Barça’dan beri arkadaşlık yaptığı Quaresma’ya son 10 günde özel seanslar yaptı. ‘Sen büyük futbolcusun’ terapisi uyguladı; rehberlik etti. Hakan Şükür modeli ağabeylik Quaresma’yı coşturdu.

3 SAÇINI kazıttı, kendini yeniledi. Bazı maçlarda ıslıklanan Portekizli, böylece yeni bir sürece girdi. Carvalhal da ‘özel görev’ vererek Quaresma’ya sorumluluk aşıladı. Böylece Portekizli, Kartal’ı son maçlarda uçuran isim oldu.
AKŞAM