AKTÜEL: MAAŞA İCRA KONUSUNDA YENİ KARAR GELEBİLİR

4/C’li anketörün maaşına icra geldiği için işten çıkartıldı. Ancak anketörün başvurduğu mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre TÜİK’te 13 yıldan beri Anketör olarak çalışan personelin sözleşmesi, maaşına icra gelmesi gerekçe gösterilerek feshedildi. Sözleşme fesih işleminin iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması için Büro Hak-Sen hukuk müşaviri tarafından sendika üyesi 4/Cíli personel adına Antalya 1.İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Davaya bakan mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi
HAKSEN Başkanı Ayhan Çivi, konuya ilişkin açıklamasında, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalıştırılan personele Yasaların keyfi uygulandığını söyledi.
SORUNLA BOĞUŞUYOR
Ayda ortalama 850 TL maaş ödenen 4/Cíli personelin yaşadığı geçin sıkıntısı nedeniyle maddi-manevi sorunlarla boğuştunu hatırlatarak, maaşına icra gelmesinin işten çıkarma nedeni sayılmasının ise insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirtti. Çivi, “4/C”li personel zorlu günler yaşıyor. Yapılan hukuk dışı muamelerle mücadele etmek için Yargıya başvurmaktan başka seçenek kalmadı”dedi.