KENT: Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat…

ABBASAĞA Muhtarı Yüksel Sağat: “Okulumuz artık açılsın”
Beşiktaş mahallelerini gezerek sürdürdüğümüz yazı dizimizde yaklaşık bir yıl sonra yeniden Abbasağa Mahallesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Mahallelerin sorunlarını ve yapılan çalışmaları dile getirdiğimiz ‘Beşiktaş Buluşmaları’ köşemizde bu sefer sorunların ne derece çözüldüğünü masaya yatıracağız.
Mahalle adını 1668-1671 yıllarında Saray harem ağalığını yapan daha sonra azledilerek Mısır’a gönderilen Abbas Ağa’dan alıyor. Mahallede Abbas Ağa adını taşıyan bir de cami yer alıyor. Beşiktaş’ın merkezi yerleşim alanlarından bir tanesi olan Abbasağa Mahallesi 6000 nüfusu ile Beşiktaş’ın vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Daha önce de konuğu olduğumuz Abbasağa Mahallesi sakinleri, Beşiktaş’ın birçok mahallesinde rastlanılan trafik sorunundan yolların bozuk olmasından şikayetçi olurken mahallede bulunan ilköğretim okulunun hizmete açılmadığının bir kere daha altını çiziyorlar. Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat ‘Beşiktaş Buluşmaları’nın ses getirdiğini ilgili kişilerin konuşulanlara duyarsız kalmadıklarını da dile getiriyor. Abbasağa Mahallesi Beşiktaş’ta en eski ve köklü mahallelerinden olma ünvanını taşıyor. Yine her zaman ki gibi mahallleyi önce muhtarına ardından mahalle sakinlerine sorduk. Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat ilk olarak muhtarlığa nasıl başladığının ilginç hikayesini anlatıyor ve mahallesinde nelerin değişip değişmediğini dile getirdi.
BİR TESADÜFÜN ARDINDAN
Mahallesine muhtar oluşunun hikayesini ilginç bir tesadüf sonrası gerçekleştiğini söyleyen Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat, “Ben mahallemde 4 dönemden bu yana muhtarlık yapmaktayım. Bundan yaklaşık 10 sene önce mahallemin muhtarlığına işim düştü ve o dönemin muhtarını yerinde bulamayınca mahalleme muhtar adayı olmaya karar verdim. Daha sonra seçimlere girdim ve başarılı olup mahalleme muhtar oldum. Mahalleme muhtar olduğum dönemde mahallemizin birçok altyapı problemi vardı ve bu problemler zaman içerisinde çözüme kavuştu. Ancak bugün için her sorunumuz bitti demek de mümkün değil” diyor.
YAZI DİZİNİZ SES GETİRDİ
Mahallesinde yaşayan vatandaşların belediye çalışanları ve Başkan İsmail Ünal ile doğrudan iletişim kurmak istediğini söyleyen Yüksel Sağat, “Beşiktaş Buluşmaları’nın faydalı olduğu kanısındayım. Yazı diziniz ses getirdi. Yakın bir zamanda tekrar başkanımız muhtarlarımızı bir araya getirecek. Biz de bu sayede daha iyi bir iletişim kurarak yaşadığımız yerlere daha iyi bir şekilde sahip çıkacağız. Yapılan çalışmalardan hizmetlerden çok mutluyuz ancak yöneticilerimizi her daim yakınında mahallesinde görmek isteyen vatandaşlarımızı da bu durum daha da mutlu edecektir. Bu arada mahallemizde bulunan okulumuzun da bir an evvel faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi.
OKULUMUZU İSTİYORUZ
Mahallesinde olumlu gelişmelerin sürmesinin yanı sıra bazı sorunların da çözüme kavuşmadığını dile getiren Sağat, “Mahallemizin alt yapı eksiklikleri vardı ve bu eksiklikler zaman içerisinde tamamlandı. Ancak bugün en önemli sorunlarımızdan bir tanesi mahallemizde bulunan havai hatlar. Elektrik kablolarımız yer altına alındı ancak hala bazı hatlarda sorunlar sürüyor. Sorunun çözümü için TEDAŞ’a dilekçe verdim, “Kablolar dışarıda, çirkin olarak sarkıyor” diye durumu aktardım ancak sorun çözülmüş değil. Bazı sokaklarımız neredeyse imdat diliyordu şimdi o sokaklarımıza el atıldı. Bunun için Fen İşleri’ne teşekkür ediyorum. Ancak vatandaşlarımız yapılan işçiliğin yeterli olmadığını dile getiriyorlar. Çoğu sokaklarımızda çökmeler meydana geldi. Bunun yanı sıra bazı vatandaşlarımız köpeklerini gezdirirken çok duyarsız oluyorlar. Çevremize ve mahalle sakinlerimize hassasiyetimizi kaybetmeyelim.”
MUHTARLIK BİTTİ
Sağat sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor: “Belediyemizin kültür etkinlikleri güzel ancak sizler duyurmasanız çoğu vatandaş farkında değil. Mahallemizin trafik sorunu çözülmeli. Mahallede hırsızlık çok, gündüz vakti bile soyulan evlerimiz var. Emniyete bildiriyoruz, emniyet önlem olması için tedbir broşürlerini vatandaşa dağıtmamızı istedi. Ulaşımla ilgili sorun parklanmadan kaynaklanıyor. Buraya bir otobüs verildi ancak parklanma sorunu bu otobüsü aldı. Hasan Rıza Paşa Çeşmesi için her türlü başvuruyu yaptım ancak bir sonuç alamadım. Muhtarların geliri bitti. Muhtarlar zamanla ‘ben muhtarlık yapamam’ deyip patlayabilirler. Muhtar pasifize oldu artık angarya işleri yapıyoruz.”
Kentli ne diyor neler istiyor?..
Abbasağa Mahallesi sakinleri yaşadıkları yerde öncelikle eğitim sorununu gündeme getiriyorlar. Mahallelerinde bulunan Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun bir an evvel faaliyete geçmesi gerektiğini, yağmurlu günlerde mahallenin sokaklarında yürümekte zorlandıklarını üstyapı çalışmalarının da bir an evvel tamamlanması gerektiğini söylüyorlar. Mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ancak hizmette zamanla yarışırken daha özenli olunmasını bekliyorlar.
TRAFİK ALTÜST: “Yola park eden araçlar Abbasağa’nın trafiğini alt üst ediyor. Mahallede başıboş sokak köpekleri bazen çevreye zarar veriyorlar.” Ayşe Akıl.
OKULUMUZ FAAL DEĞİL: “Mahalleme çok güzel bir park yapıldı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız için çok iyi bir haber ancak başka iyi haberlere de ihtiyacımız var. Örneğin mahallemizde bulunan Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun faaliyete geçmesini istiyoruz.” Kemal Akay.
SAHİP ÇIKALIM: “Mahallemiz çok güzel bir mahalle ve bu mahalleye elbirliği ile sahip çıkmalıyız. Mahallemizin bazı sorunları var elbette bu sorunların çözülmesi en büyük dileğim. Umarım çözülür sorunlar.” Erdal Eker.
PARKLANMA SORUN: “Jandarma Mektebi sokağımızda trafik sorununun çözülmesi gerekir. Yerli yersiz parklanmalar trafiği altüst ediyor. Mahallemizin temizliğinden memnunuz ama üstyapı çalışmalarının en iyi şekilde bir an evvel bitirilmesi gerekir.” Kadriye Böğüş.
TEDBİRLİ OLUNMALI: “Mahallemizin temizliğinden memnun olduğumu söylemek isterim. Bunun yanısıra mahallemizin havai hat sorunu var. Tedbirsizlik bizi vurmadan yetkililerin tedbir alması gerektiği kanısındayım.” Ali Sağat.
OKULUMUZ AÇILSIN: “Ben bir mahalle sakini olarak okulumuzun bir an evvel açılmasını istiyorum. Bu durum bir çok kişiyi olumlu olarak etkileyecek ve öğrencilerimiz uzak yerlerde okula gitmek yerine yanıbaşlarındaki okula gidecekler.” Fatih Boztaş.
BİLİNÇLENMELİYİZ: “Abbasağa sakinleri olarak daha güzel bir mahallede oturmayı hakediyoruz. Bunun için hep birlikte el ele hareket etmeliyiz. Öncelikle mahalleli olarak bilinçli olmalı ve sorunlarımızı birlikte çözmeliyiz. Çevre konusunda da bilinçlenmemiz gerekiyor. Bunları yapmamız gerekir.” Fahrettin Biçer. (15/11/2011)