SPOR: GUTİ GİTTİ

BEŞİKTAŞ, Guti ile yollarını resmen ayırdı. Siyah beyazlılar, İspanyol yıldızla karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti. Beşiktaş, Guti’ye tazminat ödemiyor. Bu yılki ücretinin yarısına anlaşma sağlandı.. (1.4 milyon Euro)..”
İspanyol oyuncu, Siyah-Beyazlı takıma geldiği ilk dönemde gösterdiği performans ile göz doldurmuş, ancak 2011 yılının Ocak ayından bu yana düşüşe geçen form grafiği bir türlü istenilen düzeye gelmemişti. Bu sezonun başından itibaren de kadroda yer bulamayan Guti, son olarak Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında 6 Kasım’da Beşiktaş’ın Gençlerbirliği ile oynadığı karşılamanın kadrosuna da alınmamıştı. Guti, bu gelişme üzerine maç sabahı ülkesi İspanya’ya gitmişti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara sebebiyle 3 gün izinli olan Siyah Beyazlı takımda, oyuncular 11 Kasım Cuma günü yeniden antrenmanlara başlamıştı, ancak Guti ülkesinden dönmedi. Bugün Guti ve avukatları ile yapılan son görüşmeler sonrası İspanyol oyuncunun 2012 yılının Mayıs ayında bitecek olan mukavelesi karşılıklı olarak feshedildi.

Guti Beşiktaş’ta ne yaptı?
İspanyol yıldız, siyah beyazlı takıma 2010-2011 sezonun başında dahil oldu. Geldiği günden bugüne kadar toplamda 40 maça çıkan İspanyol yıldız 12 gol attı. Ayrıca bu maçlarda 6 sarı, 1 kırmızı kart gören Guti Hernandez, siyah-beyazlı forma altında toplamda 3212 dakika süre aldı. İspanyol oyuncu, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de sakatlığı nedeniyle yalnızca takımının Kayserispor’a sahasında 2-0 yenildiği maçta 69 dakika forma giydi.

Guti kimdir?
Tam adı: Jose Maria Gutierrez Hernandez (Guti)
Doğum tarihi: 31.10.1976
Doğum yeri: İspanya
Boyu: 185 cm
Kilosu: 76 kg
Mevkii: Orta saha