AKTÜEL: BAHÇELİ HÜKÜMETE DESTEK VERDİ

BAŞBAKAN Erdoğan’ın terör oluşumu olan KCK konusundaki düşünceleri samimi ve doğruysa, partimiz ve aziz milletimiz kendisini sonuna kadar destekleyecektir” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van’da yaşanan ikinci depremde can kayıplarından hükümeti tedbirsiz davranmakla sorumlu tuttu. Hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Bahçeli, KCK operasyonlarına ilişkin de, “Başbakan, teröre destek verdiklerini söylediği Avrupa ülkelerini hedefine alırken, bölücülüğün ve kaçakçılığın hamisine el uzatmış, kucak açmış ve kırmızı halılarla ağırlamıştır. Eğer Başbakan Erdoğan’ın terör oluşumu olan KCK konusundaki düşünceleri samimi ve doğruysa, partimiz ve aziz milletimiz kendisini sonuna kadar destekleyecektir” dedi.

“AKP, VAN’DA SINIFTA KALDI”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde Manisa’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Bahçeli, hükümeti ikinci Van depremi nedeniyle tedbirsiz olmakla suçladı ve şunları söyledi:

“İkinci Van depremi ihmali, kayıtsızlığın ve göz göre göre felakete boyun eğmenin bir özetidir. AKP’nin şaşkın ve şuursuz hali, 23 Ekim depreminden sonra gerekli önlemlerin alınmasına engel olmuştur. Başbakan ona buna laf yetiştirip, polemikle vakit geçirirken yıpranmış, yorulmuş binalar gözlerden kaçmış, adeta dokununca yıkılacak bir duruma gelmeleri fark edilememiştir. Üstelik buralardaki konaklamalara sessiz kalınmış, tehlikeyi hissedecek yetenek gösterilememiş ve zannedersiniz ki yıkıma davetiye çıkarılmıştır. Çöken Bayram Oteli’nin durumu buna örnektir. AKP hükümeti Van depreminde sınıfta kalmıştır.”
Bahçeli, AK Parti’nin 1999 depremi ile Van depremini kıyasladığını söyleyerek, “1999 yılında tarihin en büyük felaketlerinden olan 17 Ağustos Gölcük merkezli deprem ile 12 Kasım Düzce depremi arasındaki ilişkiyi iyi okuyabilseydi kuvvet ve muhtemel riskleri tespit edebilir ve gerekli önlemleri de alabilirdi. Ne var ki, AKP hükümeti bunu yapamadı, yapmadı. Yapmak istese de başaramadı. Günleri boş yere geçirdi ve ‘bizim depremimiz, sizin depreminiz’ ayrımına giderek, bundan siyasal fayda umacak kadar küçüldü” dedi.

“BAŞBAKAN, BÖLÜCÜLÜĞÜN HAMİSİNİ KIRMIZI HALIDA AĞIRLADI”
Bahçeli şöyle devam etti: “Başbakan, teröre destek verdiklerini söylediği Avrupa ülkelerini hedefine alırken, bölücülüğün ve kaçakçılığın hamisine el uzatmış, kucak açmış ve kırmızı halılarla ağırlamıştır. Barzani’nin AKP’yi bölücülüğü kabul etmeye, siyasal çözümlere hareket etmeye ve zilleti kabul etmeye çağırdığı açıktır. Başbakan Erdoğan’ın da bu gelişmelerden hiç rahatsızlık duymadığı ve yüreğinin sızlamadığı anlaşılmaktadır. İsrail ile Gazze konusunda kayıkçı kavgasına tutuşan ve sahte diklenmeler sergileyen Başbakan, şehitlerimizin kanlısı, cinayetlerin faili yardım ve yataklıktan birinci derecede sorumlu olan kişiyi Ankara’da bağrına basmıştır. Başbakan Erdoğan’ın siyasi hesaplarla başlattığı, teröre teslimiyet süreci olan PKK açılımı, İmralı canisi ile diyalog ve müzakere süreçleri, Barzani ve Kandil’deki çetelerle kurulan temas ve görüşme kanalları, sözde ateşkes pazarlıkları, siyasi af, ikinci bayrak, ikinci dil, demokratik özerklik tartışmaları sonrası Türkiye’nin bugün geldiği nokta her yönüyle endişe vericidir. Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın taleplerini yeni anayasa değişiklikleriyle karşılama konusunda verdiği umut sonrası, terör örgütü hedefine ulaşacağı umuduna kapılmış, bu yönde daha da cesaretlenerek pervasızlaşmıştır. Türk milletini etnik temelde bölme fikrine psikolojik olarak hazırlamak için yürütülen faaliyetlerin yoğunluk kazanması, gazete sayfalarında terör elebaşılarıyla yapılan söyleşilerin tefrika halinde yayımlanması husumet kuşatmasının derinlik kazandığını göstermektedir. Bu itibarla, yeni anayasa süreci PKK’nın aklanacağı, bölücülüğün meşrulaşacağı, etnik tanımlamanın yapılacağı bir zemin olmamalıdır. Ve Allah’ın izniyle buna da kimsenin gücü yetmeyecektir.”

KCK OPERASYONLARI
Başbakan Erdoğan’ın KCK operasyonlarıyla ilgili izlediği tutum ve yöntemin bundan sonraki aşamaları yakından etkileyeceğini ifade eden Bahçeli, “Eğer Başbakan Erdoğan’ın terör oluşumu olan KCK konusundaki düşünceleri samimi ve doğruysa, partimiz ve aziz milletimiz kendisini sonuna kadar destekleyecektir. Ancak, bu da bir göz boyama taktiği ve günü kurtaran, vaziyeti idare eden dönemsel bir hamleyse, kendisi bunun vebalini ve hesabını mutlaka verecek ve milli nefeslerin tufanında bir gün yok olup gidecektir” dedi. Konuşmanın ardından parklar, kapalı pazaryeri, spor tesisi, çocuk kulübünden oluşan, yaklaşık 4.5 milyon TL değerinde 8 ayrı projenin toplu açılışı gerçekleştirildi.
Ahmet ÜNSAL / HABERTÜRK