AKTÜEL: BEŞİKTAŞ ATASINI SEVGİYLE ANIYOR

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 73. Yıldönümünde, Beşiktaşlılar Ata’yı andılar. Atatürk Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle anıldı. Murat Beyaz İlköğretim Okulu’nda Atatürk Büstünün açılışı yapıldı. Bu arada Beşiktaş Belediyesi’de konu ile ilgili bir yazıyı internet sitesine taşıdı. Ata’yı anma yazısında şu cümlelelere yer verildi:
Mustafa Kemal Atatürkçüler ve Cumhuriyet Devrimcileri
Bugün “Atatürk’ü Anma Günü”. Bugün 10 Kasım 2011, yani Atatürk’ü sonsuzluğa yolcu edişimizin 73.yılı. Ama asla bir “yas günü” değil. Gerçek bir hesaplaşma günü… Bugün aydınlıkla karanlık arasındaki mücadelede, bağımsızlıkla müstemleke olma arasındaki didişmede, yurttaş olmakla kul kalmak arasındaki değişimde, akıl yoluyla doğma taassubu arasındaki ayrımda, nerede olduğumuzu sorgulama günüdür. Bugün emperyalizme ve onun uşaklarına karşı Mustafa Kemal’in çizmelerine giyme günüdür. Karanlık güçlere karşı Cumhuriyet meşalesini yeniden yakma günüdür. Bugün 16 Mavıs’ta Beşiktaş kıyılarından Boğaz’da bekleyen Bandırma vapuruna binme ve Türk ulusu için aydınlık bir dünyaya doğru yürüme günüdür. Bugün Mustafa Kemal olma günüdür Bugün Gazi Kemal olma günüdür Bugün Atatürk olma günüdür.

Çünkü bizzat O, Mustafa Kemal Atatürk, kendisini ve eylemlerini nasıl anlamamız gerektiğini şöyle ifade eder:

” İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum… O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

Bugün 10 Kasım…
Öyleyse hepimiz Mustafa Kemaliz

Beşiktaşlılar Ata’yı Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen törenle andılar.


Murat Beyaz İlköğretim Okulu’nda Atatürk Büstünün açılışı gerçekleştirildi.