AKTÜEL: Bayram öncesi trafik kilitlendi


Boğaziçi Köprüsü’nün alışılagelen trafik yoğunluğu dün Cevizlibağ’dan başladı, Fatih Sultan Mehmet’te adeta durdu. Kentin ana artellerinde de aynı yoğunluk görüldü. İstanbul’da Kurban Bayramı öncesinde şehiriçi trafiği adeta kilitlendi. Bayram öncesi otomobillerle yola çıkanlar trafiği çekilmez hale getirirken yetkililer bayramda ücretsiz olan toplu taşımanın kullanılmasını istedi. Kurban bayramı öncesinde trafikte de gözle görülür hereket yaşandı. Bayram hazırlığı ya da şehir dışına çıkış için yollara çıkan sürücüler ana artellerde yoğunlaşan trafik nedeniyle saatlerce yollarda kaldı. TEM Otoyolu’nda Mahmutbey turnikelerden Kartal turnikelere kadar yoğunluk gece yarısına doğru azaldı.

HER İKİ YAKA DA TIKANDI
Trafik Kontrol Merkezi’nden alınan bilgiye göre, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Boğaziçi Köprüsü’nde yoğunluk Cevizlibağ’dan başlarken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafiği durma noktasına geldi. Köprüde uzun araç kuyrukları oluştu. Beylikdüzü-Parseller arasında iki yönlü yoğunluk görülürken, Zincirlikuyu’dan Şirinevler’e kadar trafikte sıkışma yaşandı. Hasdal’dan İSTOÇ’a, sahilde de Yenikapı’dan Beşiktaş’a kadar aynı trafik yoğunluğu görüldü. Anadolu yakasında ise E-5’te Pendik-Kartal, Küçükyalı-Kozyatağı, Kozyatağı-Bostancı arası ile Kurtköy- Sultanbeyli ve Dudullu-Ataşehir arası iki yönlü olarak tıkandı. Havaalanları ve otobüs terminalleri de yoğunluk yaşadı. Esenler ve Harem otogarlarına gelen çok sayıda yolcu, yoğunluğa neden oldu. Otobüslerin otogara giriş ve çıkışlarında güçlükler yaşandığı gözlendi. Otobüs firmalarının ek sefer koyduğu öğrenildi. Öte yandan Kurban Bayramı’nda otoyol ve Boğaz köprülerinden geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.
HAVAALANI TATİLCİLERLE DOLDU TAŞTI
Havaalanları da bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşadı. Atatürk Havalimanı’nda hem iç ve dış hatlarda yoğunluklar gözlendi. Uçak doluluk oranlarında artışlar nedeniyle THY ve özel hava yolu şirketleri ek seferler koydu. THY , Antalya’ya 11, Trabzon’a 4, Dalaman’a 3, Bodrum’a 4, Adana’ya 2 ek sefer koydu.
Mustafa KAYA / SABAH