SPOR: Simao-Almeida attı Quaresma baktı!



Fenerbahçe ile oynanan derbide Beşiktaş’ın iki puanına mal olan ‘ikili baraj’ Cenk ile başlayıp diğer oyuncularla devam eden bir hatalar zincirinin ürünü.

1. Maçın başarılı isimlerinden kaleci Cenk, 88’de baraja üçüncü arkadaşını eklemek için bağırdı, ancak sesini duyuramadı. Cristian Baroni, ikili barajı kolay aştı, top ağlarla kucaklaştı.

2. Derbi öncesi teknik direktör Carvalhal, Fenerbahçe’nin serbest vuruşları için barajı Ernst, Simao, Veli üçlüsünün kuracağını yazdı. Veli oyundan çıkınca onun yerini doldurmayı kimse akıl edemedi!

3. Topun başına Alex’in yerine Cristian geldiğinde orta değil şut deneyeceği belli olmuştu. Ancak barajdaki Ernst-Simao ikilisi de tecrübelerine karşın yanlarına üçüncü bir arkadaşlarını çağırmayı düşünemedi.

“Simao-Almeida attı, Quaresma baktı!”
Ligde ve Avrupa’da başarı kovalayan Beşiktaş’ta görev alan Portekizli oyunculardan bu sezon ikisi gol atma başarısı gösterdi. Almeida ve Simao resmi maçlarda atılan 19 golün 7’sine imza koyarken, ‘çete’nin diğer üyeleri Quaresma ve Fernandes ise ağları havalandıramadı. Sakatlıktan yeni dönen Almeida, Fenerbahçe derbisinde ağları bulup beşinci golünü atarken, formsuzluğuyla eleştirilen Simao ise ikinci golünü kaydetti.

“Bitirim ikili”
Beko Ligi’nin üçüncü haftasında Telekom’a konuk olan Beşiktaş Milangaz rakibini süper yıldızlarıyla geçti. Deron Williams 23 sayı 8 asist, Kemp de 25 sayı 7 ribaundla oynayıp galibiyetin mimarı oldular.