SPOR: Fenerbahçeli taraftarlara yeşil ışık



Dün Fenerbahçeli taraftarların derbiye taraftarların gelemeyeceğini açıklayan isimlerden biri olan Beşiktaş Kulübü Tesislerden sorumlu üyesi Orhan Saka, “Fenerbahçe taraftarları bu akşam maça gelebilir” açıklaması yaptı. Saka sabah saatlerinde kararın İl Güvenlik Kurulu tarafından değil, iki kulüp yöneticileri tarafından alındığını belirtmişti. Daha önce sarı-lacivertli taraftarların alınmayacağı belirtilen derbi için iki kulüp yönetimi dün gece ve bugün bir araya geldi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, yaptığı açıklamada, iki kulüp yöneticilerinin yapılan toplantı sonrasında anlaşmaya vardığını belirterek, ”Daha önce iki kulüp yönetimi bir araya gelerek maçlara rakip takım seyircilerinin alınmaması konusunda karara varmıştı. Ancak dün akşam ve bugün toplantılar yapıldı ve iki kulüp yönetimi konuk seyircilerin alınması konusunda anlaştı. Bu akşamki maç için Fenerbahçe taraftarlarına stat kapasitesinin yüzde 5’i olan 1600 kişilik yer ayrıldı” dedi.

Taraftar mağdur oldu
Dün Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrılan biletleri satın alırken, şehir dışından gelecek olan sarı-lacivertliler uçak ve otobüs biletleri aldıkları için oldukça mağdur olmuştu. Valiliğin bu kararı almadığını belirtmesi üzerine de kafalar karıştı. Şu an Fenerbahçe’nin derbiye girmesi yasal hakkı gibi görünüyor.

Bakan da eleştirdi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu akşam yapılacak derbi mücadelesine konuk Fenerbahçe’nin taraftarlarının alınmamasına yönelik kararı doğru bulmadı. Kılıç, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabı aracılığıyla yaptığı iki ayrı açıklamanın ilkinde, ”Bizler 74 milyona kardeşlik mesajları verirken, İstanbul’da deplasmana taraftar götürmeme kararı yerinde olmamıştır” yorumunda bulundu. Bakan Kılıç, konuyla ilgili ikinci mesajında ise, şunları kaydetti: ”Çare, taraftarın ortaya koyacağı sağduyudadır. Fenerliler Çarşı’ya, BJK’liler Kadıköy’e çaya gitmeli ve eğer varsa gerilimi bitirmelidir.”