SPOR: Mersin İdman Yurdu: 0 Beşiktaş: 1



Beşiktaş, 7. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 1-0 yendi. Hakkari’de yaşanan terör saldırılarında şehit olan askerlerimiz ve Van’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından karşılaşma başladı. Karşılaşmaya Veli Kavlak’ın şutuyla başlayan siyah-beyazlılar, Quaresma ve Simao’nun hızlı çıkışlarıyla pozisyon aradı. Taraftarlarının desteğiyle baskılı bir oyun oynamaya çalışan ev sahibi ekip, açık bir oyunu tercih edince iki takım adına da seyir zevki güzel bir karşılaşma ortaya çıktı. 19. dakikada ise gol Mustafa Pektemek’le geldi. Roberto Hilbert’in yerden ortasına iyi vuran genç golcü, Beşiktaş’ı Mersin deplasmanında 1-0 öne geçirdi. Golün ardından siyah-beyazlılar, Veli Kavlak’la yokladı Mersin kalesini. Genç oyuncunun sert şutu üst direkten döndü. Golden sonra bir süre temposunu kaybeden Mersin İdman Yurdu, ilerleyen dakikalarda etkili ataklarını sıklaştırmaya başladı. Kanatlardan gol arayan ev sahibi ekip, Ben Yahia ve Beto’nun şutlarıyla beraberliğe yaklaşsa da Cenk gole kalesini gole kapattı. İlk yarının son 5 dakikasında oyunu tek kaleye çeviren Mersin, aradığı golü bulamadı ve ilk 45 dakika siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya aynı tempoda başlayan Mersin İdman Yurdu, hücum futbolunu tercih edince siyah-beyazlılar ileride organize olmakta güçlük çekti. Beraberlik için risk almaktan çekinmeyen ev sahibi ekip, 63. dakikada Hakan-Nobre, Beto-Kamanan değişiklikleri yaparak hücumda daha etkili olmaya çalıştı. Mersin’in bu hamlesine Mustafa Pektemek-Holosko değişikliğiyle cevap veren Beşiktaş, rakibinin savunmada risk alması üzerine daha rahat pozisyonlar bulmaya başladı. Siyah-beyazlılar, 72. dakikada Quaresma’yla mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Holosko’yla da net bir gol pozisyonunda tabelayı değiştiremeyen Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Tevfik Sırrı Gür Stadı

Hakemler: Cüney Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Taner Gizlenci (4. Hakem)

Mersin İdman Yurdu: Sehiç, M. Keçeli, Çağdaş, Boum, Erhan, Zurita, Ben Yahia (Dk. 70 Hasan), Hakan (Dk. 63 Nobre), Nduka, Erman, Beto (Dk. 63 Kamanan)

Yedekler: Cengiz, Nobre, Hasan, Mehmet, Cenker, Kamanan, İlhan

Teknik Direktör: Nurullah Sağlam

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Sivok, Quaresma (Dk. 80 Edu), Veli Kavlak (Dk. 87 Aurelio), M. Pektemek (Dk. 63 Holosko), Hilbert, Necip, Simao, Fabian Ernst, Egemen

Yedekler: Umut Kaya, Aurelio, Ekrem Dağ, Holosko, Sidnei, Edu, Tanju

Antrenör: Carlos Carvalhal

Goller: M. Pektemek (Dk. 19)

Sarı Kartlar: Boum (Dk. 5), Çağdaş (Dk. 28), Simao (Dk. 29), Zurita (Dk. 55), Roberto Hilbert (Dk. 56), Tomas Sivok (Dk. 66)