SPOR: Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı hepsi ayakta



Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından spor kulüpleri harekete geçti. Başta devler olmak üzere tüm ekipler afet bölgesine yardım etmek için kolları sıvadı. 23 Ekim Pazar günü Van’da meydana gelen ve birçok yurttaşımızın hayatını kaybettiği 7,2 şiddetindeki deprem sonrası, yaralanan ve olumsuz koşullarda yaşamlarını devam ettirenler için spor kulüpleri seferberlik ilan etti. Başta Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor olmak üzere pek çok kulübümüz depremzedelere yardım elini uzattı.

Beşiktaş’tan dev yardım
Beşiktaş, pazar günü Van’da yaşanan deprem sonrasında felaket bölgesine yardım için harekete geçti. Siyah-Beyazlı kulübün, ilk etapta vatandaşlarımızın acil olarak ihtiyaç duyduğu yaklaşık 3 bin 500 parça giyecek eşyasını, Kızılay’a teslim edeceği belirtildi. Kulübün önümüzdeki günlerde Van’a daha geniş kapsamlı bir kampanyayla yardım elini uzatacağı da dile getirildi. Bu arada sosyal sorumluluk projeleriyle gündeme gelen Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın da çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Başkan Yıldırım Demirören’in ise yıkılan 6 katlı öğrenci yurdunun inşaatını üstleneceği kaydedildi.

Galatasaray’dan iki tır
Galatasaray Kulübü ve Sarı-Kırmızılı taraftarlar da bölgeye gönderilecek iki ayrı tır ile yardım elini uzatıyor. Yönetimin 10 bin parça giyecek, bin battaniye ve 4 ton gıda malzemesinden oluşan yardımı dün bölgeye gönderildi. Galatasaray taraftarlarının yardım tırı, 26 Ekim Çarşamba günü (Yarın) Gaziantepspor ile oynanacak maçın ardından bölgeye hareket edecek. Yarınki maçı izleyecek taraftarların getireceği yardım malzemeleri de bu araca yüklenecek. Yöneticiler Emir Sarıgül ve Sedat Doğan’ın da bugün Van’a gitmesi bekleniyor. İki yöneticinin bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri rapor edeceği ve bu malzemelerden oluşan bir başka tırın da bölgeye gönderileceği ifade edildi.

Fenerium devrede
Fenerbahçe Kulübü ise depremzedelere ilk yardımı Fenerium ile ulaştırıyor. Şehitlerimizin acısı dinmeden Van’dan gelen deprem haberiyle üzüntülerinin ikiye katlandığını ifade eden Fenerbahçe Yönetimi, bölgeye ulaştırılması gereken kışlık ürünlerin Fenerium’dan sağlanacağını belirtti. Fenerbahçe’nin çeşitli taraftar grupları da kendi aralarında yardım için harekete geçerken, kulüp personelinin de toplayacağı yardımı bölgeye gönderecekleri ifade edildi.