AKTÜEL: Onlarda depremzedelerin yanında



Depremin olduğu ilk saatten itibaren belediye tarafından başlayan yardım çağrısına Şişli halkı ve diğer ilçelerden inanılmaz geri dönüş oldu. Toplanan giyim, su, ilaç, hazır gıda gibi erzak ve yardımlar bölgedeki depremzede yurttaşlara gönderilmeye başladı. Şişli’den şu ana dek 22 tır Van’a doğru yola çıktı. Gün boyunca toplam 30 kamyonun bölgeye ulaşmış olması hedefleniyor.

Sanat Dünyasından Depremzedelere Destek
Şişli Belediyesi’nin çalışmasına tiyatro dünyasından da birçok ünlü ve duyarlı isim destek veriyor. BKM oyuncularından Şahin Irmak, Gülhan Tekin, Aydan Taş, Bülent Emrah Parlak, Burcu Gönder ve Ezgi Mola, Şişli Belediyesi’nin oluşturduğu destek masasında Van’daki depremzedeler için yardım topluyorlar.

Sarıgül’den Nişantaşı Esnafına Çağrı
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nişantaşı esnafına çağrıda bulunarak, Çarşamba günü yapacakları satışlarının kazançlarının bir kısmını, Van’daki depremzede yurttaşların yaralarını sarmak amacıyla bağışta bulunmalarını rica etti.

Van’daki Çocukların Eğitimini Şişli Belediyesi Karşılayacak
Sarıgül ayrıca Van’daki depremzede yurttaşların talep etmeleri halinde, ilköğretim çağındaki çocuklarını Şişli’de bir yıl boyunca okutacaklarını, konaklama ve eğitim masraflarının Şişli Belediyesi tarafından karşılanacağını belirtti.