BEŞİKTAŞ ÜLKE GÜNDEMİ: A Milliler Azerbaycan karşısında

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki onuncu ve son maçında bu akşam Azerbaycan ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Danimarka Futbol Federasyonu’ndan Peter Rasmussen yönetecek. Rasmussen’in yardımcılıklarını Henrik Sonderby ve Niels Hoeg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Lars Christoffersen. İnternet sitemizden canlı anlatılacak karşılaşma NTV’den de naklen yayınlanacak. Milli Takımımızın mücadele ettiği A Grubu’da bugün ayrıca Almanya-Belçika ve Kazakistan-Avusturya maçları da oynanacak.

A Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Sinan Bolat (Standard Liege), Hakan Arıkan (Mersin İdman Yurdu), Fehmi Mert GÜNOK (Fenerbahçe A.Ş.).
Defans Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe A.Ş.), Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray A.Ş.), Serkan Balcı, Remzi Giray Kaçar (Trabzonspor A.Ş.), Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı (Beşiktaş A.Ş.), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen)
Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Real Madrid), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Tunay Torun (Hertha BSC Berlin), Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş (Galatasaray A.Ş.), Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin (Fenerbahçe A.Ş.), Mehmet Topal (Valencia C.F.), Mehmet Aurelio (Beşiktaş A.Ş.), Arda Turan (Club Atletico de Madrid).
Hücum Oyuncuları: Gökhan Töre (Hamburger SV), Burak Yılmaz (Trabzonspor A.Ş.), Mevlüt Erdinç (Paris Saint-Germain), Kazım Kazım (Galatasaray A.Ş.), Umut Bulut (Toulouse FC).

Azerbaycan Milli Takımı’nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Agil Mammadov (Bakü), Andriy Popovich (Sumgayit Shahar), Kamran Aghayev (Khazar-Lankaran).
Defans Oyuncuları: Rashad Sadigov (Karabağ), Ruslan Abishov (Neftchi Bakü), Rail Mailkov (Neftchi Bakü), Elnur Allahverdiyev (Khazar-Lankaran), Rahid Amirguliyev (Khazar-Lankaran), XXX Sasha (Gabala), Volodimir Levin (Inter), Vurghun Huseynov (Gabala), Ufuk Budak (Freiburg).
Orta Saha Oyuncuları: Rashad Sadigov (Karabağ), Afran İsmayilov (Karabağ), Mahir Shukurov (Gabala), Aleksandr Chertoganov (Gabala),Arif Isayev (Gabala).
Hücum Oyuncuları: Branimir Subasic (Khazar-Lankaran), Vugar Nadirov (Karabağ), Rauf Aliyev (Karabağ), Elshan Mammadov (AZAL).

A Milli Takım 486. maçına çıkıyor
A Milli Takımımız, Azerbaycan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu onuncu maçıyla birlikte 486. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 256’sı resmi, 229’u özel olmak üzere geride kalan toplam 485 maçta, 174 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 628 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

Azerbaycan ile 7. randevu

A Millilerimiz, Azerbaycan ile ise tarihindeki 7. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 3’ü resmi 3 özel toplam 6 karşılaşmanın 4’ünden galip ayrılan Millilerimiz, 1 kez rakibine yenilirken, 1 maçta berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda 8 gol kaydederken, kalesinde 2 gol gördü.