Her yerde Beşiktaş

Her zaman yoğunuz da,geçen hafta ekstra yoğunduk…İstersenizkısa kısa bir gözatalım yaptıklarımıza… Gazetenin, radyonun ve internetin koşuşturmasına geleneksel Beşiktaş Gazetesi Kupası eklendi geçen hafta biliyorsunuz. “Biliyorsunuz” diyorum çünkü Quaresma’ya bir kupa verdik, spor medyasında gündem oluşturduk.Tüm gazeteler ve internet siteleribizden bahsetti. Günlerce telefonlarımız susmadı, mesaj kutularımız doldu doldu boşaldı. Hoşbir şey tabii bu, Beşiktaş Gazetesi adına… Düşündüm de geçen sayıda “Gündemi biz oluşturuyoruz” diye başlık atmıştım yazıma… Boşa değilmiş!.. İlgi gösteren ve bize katkı sağlayan herkese teşekkürler…

KAYMAKAM VE İLÇE MİLLİEĞİTİM MÜDÜRÜ KARARLI!..

Bir diğer canlı yayınımız ise,Beşiktaş Kaymakamlığı’nda idi. Her fırsatta görüştüğümüz Kaymakam Sadettin Yücel’leokulların açılmasıyla birlikteuzun uzadıya konuştuk. Bize Beşiktaşİlçe Milli Eğitim MüdürüHalis İşler de eşlik etti. Bu konudakihaberi iç sayfalarda geniş biçimdebulacaksınız. Ama benimaklımda kalan daha doğrusu enönem verdiğim birkaç konu şöyle: Yücel, öncelikle sorunlarınvatandaş ve kamunun birlikte çözebileceğine inanan bir insan. Kapılarını da bu nedenle ardına kadar açmış. Beşiktaş’ta genç nüfusunazaldığının altını çiziyor.İkamet edenlerin sayısı da düşmüşböylece. Sanki göç veriyorgibi!.. Ama gece nüfusu, “İş yerleriişin içine girince 10-15 kat artıyorsayı birden” diyor. Okullaryeterli ama öğrenci az böylelikle,diğer ilçelerden bile öğrenci alıyorlarmış…Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ile sohbet güzeloluyor. İki saate yakın konuşmamızdaeğitim dışın da yapılaşmave güvenlik konularına da girdik.Önümüzdeki haftalarda emniyetmüdürününde bizimle olacağı birtoplantı düzenleme kararı aldık.İletişime son derece açık olanYücel’in “Vatandaşlarımızı bilgisiz bırakamayız, öncelikle ‘Asosyal’yapıyı kırmalıyız” demesi isebeni son derece mutlu etti. Unutmadan; geçen yıllar içindebir gün, yazdığım bir yazıdan dolayı beni arayıp tebrik eden ve onore eden tek Kaymakam’ın da kendisi olduğunu söyleyerek, buradan hakkını vereyim.Ve Beşiktaş İlçe Milli EğitimMüdürü Halis İşler’e geleyim.  İlk bakışta anlaşılıyor, konuşmalarıbelli ediyor. İşler, konusunahakim bir yönetici… Vatandaşa yaklaşımı da sıcak. “Okullarda yardımcı ders kitabı almaya kimse benim vatandaşımı zorlayamaz, devlet tüm kitapları ücretsiz veriyor” demesinden belli. Ayrıca ikili öğretiminde kalkmasından yana, bir tanesini gerçekleştirmişler, “Üç yıl içinde de bu sistemi tarihe gömeceğiz” şeklinde konuşuyor.

BELEDİYENİN BEĞENDİĞİM HİZMETİ: İŞSİZE MESLEK!..

Bu sayıyı hazırlarken, dikkatimiçeken bir konuda belediyenindüzenlediği meslek edindirme kursları oldu. Geçen sayı aklımda idi, yazdım mı bilmiyorum, ama bir kez daha söyleyeyim,“İnsanları iş sahibi yapmak bence dünyanın en kutsal işi “Bu nedenle meslek edindirme kurslarını düzenleyen Beşiktaş Belediyesi ve tabii Başkan İsmailÜnal’ı tebrik ediyorum. Kültür-Sanat hizmetleri ilebirlikte beğendiğim bu insanı hizmeti arttırarak sürdüreceklerine ve tüm aylara yayacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki haftalarda bu konuda başkanla biraraya gelip yurtları da içine alan detaylı olarak konuşmayı planlıyorum. Görüşmeden eminim, Beşiktaşlıları ilgilendiren pekçok önemli başlık çıkacaktır.

İLETİŞİM VE SİYASET…

Siyasetle ilgili uzun uzadıyayazmayacağım bir süre demiştim. Gerekçe olarak da kısır çekişmeleri göstermiştim. Detay haber istiyorsanız,gazetemiz ve internet sitemizden takip edebilirsiniz. Yorum anlamında, birkaç söz etmek gerekirse, geçen sayıdan fikri takip yapayım. “CHP’de işler eskisi gibi olmayacak” demiştim. İşte son durum; önce Ankara, sonra İstanbul… Hele yerel seçimler yaklaşsın, bakın görün… Gerçi çalışan kazanır ama iletişim çok önemli şu sıralar… AKParti ile ilgili ülke gündemi değilde ilçeden haber vereyim size… İlçe Başkanlığı önünde eylem vardı geçen hafta… Protesto için, Beşiktaş’a doluşunca insanlar, oldukça gündem yarattılar… Ne deolsa burası Beşiktaş… İletişim kanalları açık bir ilçe!..

ATATÜRK’LE OYNAMAYIN!..

Kimsenin yaptığı işi eleştirmek istemem, ama söz konusu Atatürk olunca söz söyleme hakkım doğar, her Türk yurttaş gibi benim de… BJK resmi internet sitesini değişti biliyorsunuz.  İlk tıkta Telekom’a girmeniz kaçınılmaz bu haliyle!.. Her şeyin para olduğu dönemde kabul edilebilir belki bu durum ama, bazı şeyler vardır, asla kabul edilemez… Yeni sitenin ana sayfasında Atatürk’ten üstte Başkan Demirören’in resmi vardı ilk yapıldığında… Tepki gelince değiştirildi… Ne yaptılar biliyor musunuz? Sözde yan yana koymuşlar… Ama, Atatürk’ü sağa ve sitenin en altına atmışlar şimdi de… Benim bildiğim Atatürk, ya en başa konur, ya da hiç konulmaz… En alta ise hiç olmaz. “Atatürk’ü Koruma Kanunu” olur olmaz şekilde kullanılmasın diye var…  Lütfen biraz işe saygı…  Sorumluluk… Bir not daha; ana sayfayı değiştirdiniz, içlere baktınız mı? Orada değişiklik yok çünkü… Yani Başkan’ın fotosu yine Atatürk’ün üstünde.  İlk günkü gibi… Özetlersek her şey yanlış. Peki ne yapmalı? Her fırsatta söylüyorum. “Bir bilene danışın!..”