SON DAKİKA SPOR: Stoke City:2 Beşiktaş:1… Carvalhal’in açıklamaları… Maccabi Tel-Aviv 1 – Dinamo Kiev 1…Hak etmedi!… İş kazası… Hakeme öfke… Bu penaltıysa 30 penaltı olur… Türk istilası…. Kısaldık… Yedi gitti yedi geldi… Durant kapıda…



Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 2. maçında Stoke City’ye 2-1 yenildi. Karakartallar, İngiltere’de oynanan mücadeleye dengeli başladı. Rakibinin hatasını arayan Beşiktaş, 14. dakikada Hilbert’in sağ çaprazdan attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Ancak Beşiktaş, üstünlüğünü koruyamadı. Golden 1 dakika sonra kullanılan köşe vuruşunda Peter Crouch skoru 1-1 yaptı. Kanatlardan etkili ataklar geliştiren İngiliz ekibi, ceza sahasında uzun oyuncularıyla tehlikeli olurken, rakip yarı alanda rahat bir şekilde topa sahip olan Beşiktaş’a uzaktan şutlarla şansını denedi ancak aradığı golü bulamadı. Siyah-beyazlıların rakibine üstünlük kurmakta güçlük çekmediği ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 60. dakikada direğe takılarak tehlikeli olan Stoke City erken oyuncu değişiklikleriyle oyundaki dinamikliğini yükseltmeye çalıştı. Ancak savunmada kısa sürede toparlanan ve rakibinin oyun kurmasına izin vermeyen Beşiktaş, Quaresma’nın yönettiği ataklarla ikinci golü aradı. 75. dakikada Necip-Ernst değişikliği yaparak orta saha direncini devam ettiren Beşiktaş, 77. dakikada penaltıdan ikinci golü yedi. Sivok’un ceza sahası içindeki müdahalesiyle penaltı kazanan Stoke City, Walters’ın golüyle 2-1 öne geçti. Golün ardından Aurelio-Holosko değişikliği yaparak hücum bölgesinde daha etkili olmaya başlayan Karakartallar, yakaladığı fırsatlarda İngiliz savunmasına takıldı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Stoke City’nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
***
Carvalhal ne dedi
Antrenör Carlos Carvalhal, Stoke City maçının ardından yaptığı açıklamada hakemlerin mücadeleyi kötü yönettiğini söyledi. Carvalhal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısının başında, Stoke City’yi galibiyetinden dolayı tebrik ederek, ”Ancak, sahadaki en iyi takım kazanmadı” dedi. Mücadelenin hakemlerini eleştiren Portekizli çalıştırıcı, rakibin kazandığı penaltının şüpheli olduğunu, Beşiktaş’a ise penaltının verilmediğini dile getirdi. Hakem kararları konusunda fazla konuşmak istemediğini kaydeden Carvalhal, şunları söyledi: ”Ama bazen konuşmak gerekiyor. Böyle güçlü ve havadan oynayan bir takımı savunduğunuz zaman ya 40 tane faul ya da 40 tane penaltı çalınması lazım. Penaltı kararı konusunda herkesin kafasında soru işareti kaldı. Sahadaki 6 hakem, elle oynanan bir pozisyonu ise görmedi.”
Stoke City karşısında çok iyi ve kaliteli futbol oynadıklarını vurgulayan Carvalhal, ”Rakibimizin bize karşı nasıl oynayacağını daha önce söylemiştim. İlk golleri duran toptan oldu. Hem kornerlerde, hem yan toplarda adaletsiz bir şekilde ceza alanı içindeydiler. Top bizdeyken de kaliteli kontrol ettik. Bu maç bir adım ileri gittiğimizi gösterdi ve ilerisi için beni umutlandırdı. Beşiktaş taraftarına da teşekkür ediyorum, sürekli bize destek verdiler” diye konuştu.

“BİZ MAÇI KAZANMAK İSTİYORDUK”
Carlos Carvalhal, Stoke City kenar yönetimi ile olan diyaloglarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:
”Stoke City’liler bazı pozisyonlarımızı vakit geçirme olarak değerlendirdi. Ben de onlara beraberlikten memnun olmadığımı söyledim. Bu nedenle maçı durdurmadığımızı belirttim. Mücadeleden ve bazı darbelerden dolayı oyuncuların yüzü kıpkırmızı. Rüştü ve Egemen gerçekten sakatlandıkları için yerde kaldılar. Biz kazanmak istiyorduk.”
***

İsrail’de beraberlik
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki diğer rakipleri Maccabi Tel-Aviv ve Dinamo Kiev arasında oynanan mücadele 1-1 sona erdi. İsrail’de oynanan mücadelede Brown’ın 9. dakikada attığı golle öne geçen Dinamo Kiev, 44. dakikada Dor Mikha’nın golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.
***

HÜRRİYET: Hiç hak etmedi
Hilbert’in golüyle öne geçen Kartal’ın sevinci iki dakika sürdü. Crouch ve Walters’ın penaltıdan attığı goller İngilizleri grup liderliğine taşıdı. Quaresma’nın şutunda top direkten döndü. Beşiktaş, sahasında hapsettiği Stoke City karşısında şanssız bir yenilgi aldı.

“Kartal sahada Guti twitter’da”
Stoke maçının kadrosuna alınmayınca ülkesine giden İspanyol yıldız, daha önceki açıklamasının aksine İngiltere’ye gitmedi ve twitter’ına bir kadınla fotoğrafını koyup, “Benim yeni kız arkadaşım… Super Feliz” dedi.

SABAH: Avrupa’da iş kazası
Ligde tam gaz giden Beşiktaş, Avrupa’da tökezledi. Kartal iyi oynadığı Stoke City deplasmanında Hilbert ile öne geçti. Crouch hatayı, Walters penaltıyı affetmedi.

“Hakeme öfke saçtı”
Carvalhal, “Penaltı konusunda kafalarda soru işareti kaldı. Altı hakem Stoke City’nin elle oynayan futbolcusunu niye görmedi?”

“Yedi gitti yedi geldi”
Hafta sonundaki Antalya maçına yedi farklı oyuncuyla çıkan Beşiktaş’ın hocası Carlos Carvalhal, Stoke karşısına da yedi farklı isimle çıkıp rotasyonu sürdürdü.

HABERTÜRK SPOR: İyiler de bazen kaybeder
UEFA Avrupa Ligi’nde Stoke City’ye karşı müthiş bir mücadele ortaya koyan Kartal ‘uydurma’ penaltıyla beraberlikten oldu. Premier Lig’de Chelsea’nin, Manchester United’ın, Liverpool’un çıkamadığı Britannia Stadı’nda nefes kesti Beşiktaş… Topa rakibinden daha çok sahip oldu (%59-41), daha çok şut (14-13) attı, daha fazla pas (353-289) yaptı. Ancak ‘iyiler mutlaka kazanır’ sözü, Ada’da karşılığını bulmadı. Hilbert’le 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, Crouch’un golüne engel olamadı, skor dengelendi. Bitime 12 dakika kala sahneye çıkan Fransız hakem Anthony Gautier, Sivok’la girdiği ikili mücadelede Crouch’un kendini yere atışını ‘penaltı’ olarak niteledi, galibiyeti İngilizler’e hediye etti.

“Alemin keyfi yerinde”
Takım terliyor Guti eğleniyor. Beşiktaş’ın eski kaptanı Guti, takım arkadaşlarının Stoke City deplasmanında terlediği sırada dalga geçer gibi twitter’da “Yeni kız arkadaşım” diyerek bir fotoğraf paylaştı.

“Crouch yine attı”
Türk takımlarının belalısı haline gelen Peter Crouch atmaya devam ediyor. Beşiktaş’ın 8-0’lık Liverpool yenilgisinde iki kez fileleri havalandıran ve Galatasaray’a da iki golü bulunan 2.02’lik forvet oyuncusu dünkü maçta da Kartal ağlarını havalandırdı, hakemin uydurduğu penaltıda da başroldeydi.

“Dayak yedik”
Pozisyonun penaltıyla alakasının olmadığını belirten Sivok ve Rüştü, Stoke City’nin futbol anlayışını şöyle özetledi: Dayak yedik.

“Bu penaltıysa 30 penaltı olur”
Fransız hakemin verdiği penaltıyı komik bulan ve buna benzer birçok pozisyonun olduğunu belirten Beşiktaş’ın hocası Carvalhal, hakemleri yerden yere vurdu.

“Durant kapıda”
Kobe Bryant aşkı karşılıksız kalan Beşiktaş Milangaz’a, NBA’in ‘Durantula’ lakaplı sayı kralı Kevin Durant’tan mesaj geldi: Aylık 600 bin dolara Türkiye’ye gelebilirim.

FANATİK: İngiliz&Fransız ortak yapımı
Stoke City 1.90’lık ortalamasıyla basketbol takımı gibiydi. Tek bildikleri taçtan, kornerden, duran toptan pozisyon bulmaktı, tekme-tokat atmaktı! Fransız hakem Antony Gautier de çanak tutunca amaçlarına ulaştılar. 2.02’lik Crouch korner sonrası karambolde bir gol attı bir de ‘sözde’ penaltı yaptırdı. Hal böyle olunca Beşiktaş çok iyi oynadığı maçta puansız kaldı.

“Dayak yedik!”
Stoke City karşısında, son maçtan yedi farklı ismi sahaya süren Beşiktaş’ın Portekizli hocası Carvalhal, “Sahada adeta dayak yedik. Sakatlanmayan oyuncum kalmadı. Tüm faulleri izleyen Fransız hakem çaldığı penaltıyla sonucu belirledi” dedi.

MİLLİYET: Penaltıkolik!
Hakem Gautier, PSG’nin Nice’i 2-1 yendiği karşılaşmada da tam üç kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya neden olan Sivok ise hakemi eleştirdi, “O pozisyon penaltıysa, maç boyunca 10-15 faul çalınmalıydı” diye konuştu.

“Carvalhal isyan etti”
Beşiktaş’ın hocası, Fransız hakemi topa tuttu, “Sahada iyi oynayan kazanmadı. Maçlarda böyle 40 tane faul oluyor, öyleyse 40 tane penaltı çalınmalı. Bizim lehimize olan penaltıyı da görmedi” dedi.

VATAN: Böyle penaltı hayatımda görmedim
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Stoke City yenilgisinin ardından hakemlere yüklendi: “Rakibin penaltısı şüpheli. Bu penaltıyı çalıyorsanız, bu maçta 30 tane penaltı çalmanız gerekir. Stoke City ceza sahasındaki elle oynamayı ise tüm stat gördü, altı hakem göremedi. Hak eden kazanamadı.”

“Boyumuz yetmedi”
Boy ortalaması Beşiktaş’tan yedi santim uzun olan Stoke City, sadece duran toplarla gecemizi zehir etti. Kartal, Quaresma’nın enfes asisti, Hilbert’in trivelayı kıskandıran vuruşuyla 14’te öne geçti. Ama harika oynadığımız maçta 15’te Crouch, 78’de Walters’ın ucuz penaltısı, bir puan alsak bile üzüleceğimiz maçı kaybetmemize neden oldu.

AKŞAM: Boyun devrilsin
Türk takımlarının celladı (!) 2.02’lik Crouch dün de UEFA Avrupa Ligi maçında Beşiktaş’ın ipini çekti (!) Kartal, Stoke City’li oyuncunun hem boyundan hem huyundan çekti. Ceza sahasında sürekli faul yapan ve sonunda kendini yere atıp penaltıyı alan Crouch, çok daha iyi oynayan Beşiktaş’ın emeğin gasp etti… Sivok ise “Hayatım boyunca böyle maç oynamadım. Rakibin futbolla hiç alakası yoktu. Dayak yedik.”

“Türk istilası”
Stoke’ta dün adeta ‘Türk günü’ vardı. Beşiktaş taraftarları şehir merkezinde ve statta şov yaptı. Karşılaşmayı her iki tribünde olmak üzere yaklaşık 5 bin Beşiktaş taraftarı izledi.