SON DAKİKA SPOR: Rakip Stoke City… Quaresma’ya parti düzenlendi… Potada sevindiren galibiyet… Beşiktaş Ferrari’ye dava açtı… İlginç hamle… Stoke sanılandan daha güçlü… Simao Sabrosa: Futbola izin yok… Guti evinin yolunu tuttu…



Karakartal Stoke City ile karşılaşıyor
Siyah-beyazlılar, yarın saat 22.05’de UEFA Avrupa Ligi E grubu ikinci maçında, Stoke City ile karşılaşıyor.
UEFA Avrupa Ligi E grubu ikinci maçında Beşiktaş, İngiltere’nin Stoke City takımı ile yarın saat 22.05’de Britannia Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.Karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’nu hakemlerinden Antony Gautier yönetecek. Gautier’in yardımcılıklarını ise Michael Annonier, Emmanuel Boisdenghien, Jean-Charles Cailleux, Olivier Thual ve Ruddy Buquet yapacak. UEFA Avrupa Ligi E grubu ilk maçında Maccabi Tel Aviv takımını 5-1’lik skorla geçen Beşiktaş, E grubunda lider durumda
***
Quaresma’ya parti düzenlendi
Portekizli yıldız oyuncu Ricardo Quaresma, yeni yaşını takım arkadaşlarıyla birlikte kutladı. 26 Eylül 1983 doğumlu olan yıldız futbolcunun doğum günü, Beşiktaş izinli olduğu için bugün kutlandı. Siyah-beyazlıların BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenmanı öncesinde kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kesen Quaresma’yı takım arkadaşları tebrik etti.
***
Potada sevindiren galibiyet
Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı Eurocup ön eleme ilk maçında Belçika’nın Dexia Mons Hainaut takımını 78-70 yendi. Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya Deron Williams, David Hawkins, Ersin Dağlı, Zoran Erceg ve Marcelus Kemp beşi ile başlayan siyah-beyazlılar, karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyotun son 4 dakikasına kadar rakibini geriden takip etti. Deron Williams ve Marcelus Kemp’in devreye girmesiyle rakibine üstünlük kurmayı başaran Beşiktaş, mücadelenin ilk bölümünü 22-21 önde bitirdi. İkinci periyota hızlı başlamak isteyen Belçika temsilcisine sert savunmasıyla cevap veren Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda üst üste sayılar yedi. İlk yarının son 4 dakikasında peş peşe bulduğu basketlerin ardından siyah-beyazlılar soyunma odasına 41-38 üstünlükle gitti. Üçüncü çeyreğe Marcelus Kemp’in sayılarıyla başlayan Beşiktaş, farkı açmaya başladı. 26. dakikada durumu 53-44 yapan siyah-beyazlılar, bu bölümde yaptığı savunmayla rakibinin sayı bulmasını engelledi. Beşiktaş, Zoran Erceg’in basketiyle farkı 10 sayıya çıkartırken, son 2 dakikaya 61-46 önde girdi. Dexia Mons Hainaut kalan sürede bulduğu basketlerle umutlansa da üçüncü çeyrek Beşiktaş’ın 63-52 üstünlüğüyle sona erdi. Son periyota yine Kemp’in basketiyle başlayan Beşiktaş, pota altından ve dışarıdan bulduğu basketlerle üstünlüğünü sürdürdü ve mücadeleden 78-70 galibiyetle ayrılmayı başardı. Siyah-beyazlılarda Marcelus Kemp attığı 24 sayıyla en skorer isim olurken, Deron Williams 15, Ersin Dağlı 13 sayıyla oynadı. Mücadelenin ardından oyuncular, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti.
***

Beşiktaş Ferrari’ye dava açtı
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Matteo Ferrari ile ilgili olarak KAP’a bir açıklama gönderdi.
Şirketten yapılan açıklama şöyle:
“Oyuncu Matteo Ferrari, Şirketimiz ile imzaladığı 17.07.2009 başlangıç tarihli sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiş ve takımımız aleyhine CAS’a başvurarak hukuki süreci başlatmıştır. Bu durum 22.08.2011 tarihli özel durum açıklaması Kamuya Açıklama Platformu’na bildirilmişti. Bu kerre Şirketimiz Matteo Ferrari tarafından CAS nezdinde açtığı davaya cevap vermiş olup, ayrıca oyuncu Matteo Ferrari’ nin sözleşmeyi haksız feshetmesi nedeniyle hakkında CAS nezdinde 7.750.000 Euro tutarlı karşı dava açılmıştır.”
***

HÜRRİYET: Guti için hoca ne derse o
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İspanyol yıldızla ilgili kararı teknik ekibin vereceğini söyledi. “Yönetim kurulu olarak teknik heyete müdahale etmemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Guti de faydalı olması halinde takıma girecektir. Beşiktaş’ın borcu çok diyorlar. Büyümek için borçlandık. ‘Transferi imkansız’ denilen futbolcuları aldık. Tarihin en güçlü kadrosunu kurduk.”

SABAH: Cezamı verin
Metris’te tutuklu bulunan Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, TFF’ye savunma vermeyeceğini bildirdi ve PFDK’nın cezasını açıklamasını istedi.

“Kartal, Ferrari’ye karşı dava açtı”
Beşiktaş kulübü, Matteo Ferrari’nin sözleşmesini haksız fethetmesi gerekçesiyle CAS’a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvuru yaptı. Kulüp avukatları İtalyan futbolcuya CAS’ta 7 milyon 750 bin avroluk karşı dava açtı.

“Kartal için tur zor değil”
Beşiktaş Milangaz, ULEB Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Dexia Mons’a sekiz sayı fark attı. Rövanş için avantaj yakaladı.

HABERTÜRK SPOR: Türkiye’de futbola izin vermiyorlar
Beşiktaş’ın süper yıldızı Simao Sabrosa, “Süper Lig ile La Liga çok farklı. İspanya’da futbol oynamak için daha fazla şans veriyorlar. Türkiye’de ise böyle bir şey yok. Fizik ön planda. Beşiktaş ise pasa dayalı bir oyun yapısına sahip. Yani İspanyol takımı gibiyiz” dedi. Simao Avrupa’da verdikleri mücadeleyle ilgili, “Ben Avrupa’nın önemli liglerinde oynadım. Atletico Madrid’de Avrupa Kupası kazandım. Beşiktaş da bunu başarabilecek potansiyele sahip. Umarım burada da bir Avrupa Kupası kazanabiliriz. Ancak bunun için zaman veremem” ifadelerini kullandı.

FANATİK: İlk raunt Kartal’ın
Beşiktaş Milangaz, Avrupa arenasında sezon açılışını yaptı. ULEB Cup’ta ön eleme oynayan siyah-beyazlılar, ilk maçta Belçika’nın Dexia Mons takımını yenerek 4 Ekim’deki rövanş için önemli avantaj sağladı.

MİLLİYET: İlginç hamle
Futbol Federasyonu’nun tedbirli olarak PFDK’ya sevk ettiği Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, savunma hakkından feragat ettiğini açıkladı, kararın bir an önce verilmesini istedi.

STAR: Stoke baş belası
Kadrosunda Crouch, Matthew ve Palacios’u bulunduran İngilizler, sanılandan güçlü. Beşiktaş’ın yarın deplasmandaki rakibi Premier Lig’de yedinci sırada yer alıyor. Manchester United ve Chelsea ile berabere kalan, Liverpool’u da 1-0’la geçen Stoke City’nin hocası Pullis, “Quaresma’nın oynayacak olması, işimizi kolaylaştırabilir” dedi.
***

Guti İspanya’ya gitti
Beşiktaş’ta kadroya giremeyen İspanyol yıldız Guti Hernandez, bugün Madrid’e gitti. Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti, bugün THY’ye ait bir uçakla saat 12.35’de İstanbul’dan Madrid’e gitti. Guti, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin ” Madrid’e niçin gidiyorsunuz ? ” sorusuna, “Evimde bazı işlerim var. Onları hallettikten sonra Stoke City maçı için İngiltere’ye geçeceğim. Ben Beşiktaş’ın futbolcusuyum” diye cevap verdi. Ünlü futbolcu uçağını beklerken terminalde, kulaklığı ile müzik dinledi ve hayranları ile bol bol fotoğraf çektirip imza dağıttı.