SON DAKİKA ŞEHİR: Reina’ya kurşun yağmuru… Tacizci komşusu çıktı… Çete şüphelileri Beşiktaş Adliyesi’nde… Zehir tacirlerinin hitap sanatı’… Eylem desteği… Gaziosmanpaşa’da ki yangına Beşiktaş müdahalesi… Sertifikalarını aldılar…



Reina kurşunlandı
Reina, gece 02.30 sıralarında ticari taksiyle mekanın önüne gelen bir kişi tarafından kurşunlandı. Ünlü eğlence mekanı Reina’da vale olarak çalışan Hakan Parmak taksiyle gelen bir kişi tarafından bacağından tabancayla vuruldu. Yaralı özel bir araçla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden geldiği taksiyle kaçan saldırgan yaklaşık yarım saat sonra polisler tarafından yakalandı. Beşiktaş Ortaköy’de Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan eğlence merkezi Reina’nın önünde dün silah sesleri duyuldu. Patlayan tabancadan çıkan kurşun, eğlence merkezinin otoparkında vale olarak çalışan 24 yaşındaki Hakan Parmak’ı dizinden yaraladı. Saldırgan geldiği 34 TAC 84 plakalı taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Bebek istikametine doğru kaçan taksinin içinden Sortie Bar’ın önünden geçerken de havaya ateş ettiği iddia edildi. Yaralı özel bir araçla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan taksici ve ateş eden kişi yaklaşık onbeş dakika içinde polisin kovalamacası sonucu Gültepe Mahallesi Çayır Çimen Sokak girişinde yakalandı. Beşiktaş Asayiş Büro’ya getirilen taksici ve ateş açan kişinin ifadelerinin alındığı belirtildi.
***

Taciz eden kişi komşusu çıktı
Ünlü şarkıcı Safiye Soyman’ın kızını 3 yıl boyunca taciz eden kişi, yakın arkadaşı ve komşusu çıktı. Ünlü şarkıcı Safiye Soyman’ın kızı Ümran Erler’e 3 yıl boyunca e-mail ve sosyal paylaşım siteleri yoluyla taciz ve hakaret ettiği iddia edilen şüpheli, Ümran Erler’in yakın arkadaşı ve komşusu çıktı. Polisin mesajların geldiği bilgisayarın IP numarasından ulaştığı F.N.K. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ünlü şarkıcı ve kızı, geçtiğimiz mart ayında İstanbul Emniyeti Asayiş Şubesi Bilişim Suçları Bürosu’na gelerek şikayetçi olmuştu. Safiye Soyman ve kızı Ümran Erler şikayetlerinde cep telefonundan, e-mail, Facebook ve Twitter sosyal paylaşım sitelerinden kendilerini taciz eden kişinin bulunmasını istemişti. Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, büyük bölümü Ümran Erler’i taciz eden mesajların geldiği IP adresini tespit etti. Adres, Ümran Erler’in oturduğu evin yanındaki evde oturan, arkadaşına ait çıktı. F.N.K. ve kocası M.K., İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe’te bulunan binasına çağırılarak konuyla ilgili ifadeleri alındı. İki kişi Ümran Erler’i tanıdıklarını ancak taciz ve haraket ettikleri iddalarını kabul etmediklerini söyledi. F.N.K. ile kocası M.K. ifadelerinin ardından, olayı takip eden Cumhuriyet savcısına teslim edildi. Öte yandan polise teşekkür etmek için kızı Ümran Erler ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Safiye Soyman, “Kızımı Facebook’tan olsun, Twitter’dan olsun, maillerle rahatsız eden kişi kızımın en yakın komşusu, aile dostu çıktı. Biz şoka girdik, sukût-u hayale uğradık. Kızımın en yakın arkadaşı, ailece evine girip çıkıyorlar onların bu olayın arkasından çıkması inanılır gibi değil. 3 yıl boyunca bizi ve başkalarını rahatsız eden bu kişileri yakalayan polislere teşekkür ediyorum” dedi. Safiye Soyman, şikayetçi olduğunu ve dava açtıklarını söyleyerek kızının komşusunun böyle bir şey yapmasına bir mana veremediğini söyledi.
***

Uyuşturucu çetesi şüphelisi 34 Kişi Beşiktaş Adliyesi’nde
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu şebekesine yönelik 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu şebekesine yönelik 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Polisin yaklaşık 7 ay önce teknik izlemeye aldığı uyuşturucu kullanan ve satan şebekeye yönelik bir ay kadar önce gerçekleştirilen ön operasyonda gözaltına alınan Yüksel Saral, Vural Karakaya, Abdurrahman Çeçen, Halil Taşar, Sezer Gümüş ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yaşar Dilber çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bunun devamı niteliğindeki, 350 polisin görev aldığı Kocaeli, İstanbul, Diyarbakır, Van ve Mersin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda uyuşturucu kullanmak ve satmaktan poliste 6 kaydı bulunan çete elebaşı olduğu belirtilen Beysat Karaz ve çarsı izinlerinde esrar satışı yaptığı ileri sürülen 3 erle birlikte toplam 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 35 kilo esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 10 ekstacy uyuşturucu hap ele geçirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından şüpheliler polis araçlarıyla bu sabah İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi.
***
Zehir tacirleri birbirlerine ‘maymun, Eşek, Kelek, Vapur’ diye hitap etmiş
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu ekipleri, Gölcük ilçe merkezli 5 ilde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, aralarında 3 askerin de bulunduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu ekipleri, Gölcük ilçe merkezli 5 ilde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, aralarında 3 askerin de bulunduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Uyuşturucu tacilerinin fark edilmemek için birbirlerine ‘kelek, maymun, eşek, vapur’ gibi takma isimlerle hitap ettikleri öğrenildi. Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen erlerin, çarşı izninde uyuşturucu madde sattıkları belirtiliyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro ekipleri, Gölcük’te 7 ay önce uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptıkları operasyonda 30 kişilik çeteyi çökertmişti. Ekipler, bu operasyon sonrasında başka bir çeteyi daha tespit ederek, takibe başladı. Çalışmalar sonrasında doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddeyi 4 kişi ile birlikte 1 polisin getirdiği bilgisini alan ekipler, yaptıkları operasyon sonrasında 5 kişiyi Sakarya’da yakaladı. Polis, yaptığı operasyonlar ve sorgulamalar sonrasında büyük bir çete ağının olduğunu tespit etti. Grubun diğer üyelerine yönelik takibini sürdüren güvenlik güçleri, yeterli delil ve bilgiye ulaştıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Van ve Kocaeli’nde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştiren emniyet güçleri, içlerinde çete liderleri olduğu ileri sürülen Beysat K., ve Sezer K.’nın da aralarında bulunduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli’nde askerlik yapan ve hafta sonları çarşı izninde uyuşturucu sattığı iddia edilen 3 kişiden Uğur Y., yakalanırken, diğer 2 er Alper T., ve Adem Ç.’nin ise başka illere dağıtımlarının yapılmasından ötürü yakalama çalışmasının devam ettiği öğrenildi. Zanlıların suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, ruhsatsız silah bulundurmak gibi iddialarla İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında A.C. isimli kadın, gazetecilere ‘Bizi çekeceğinize PKK’yı çekin. Onlar devlete saldırıyor’ şeklinde tepkide bulundu. Bu arada zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda esrar, uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız silah 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Uyuşturucu tacirlerinin telefon dinlemelerine yakalanmamak için uyuşturucu maddelere ‘çay, çorba, ekmek’ gibi isimler verdikleri, isimlerinin açıkça belli olmaması için de birbirlerine ‘maymun, eşek, kelek’ gibi takma adlarla hitap ettikleri öğrenildi. Öte yandan, zehir tacirlerinin öğrencilere yönelik olarak satış yaptıkları da kaydedildi. Uyuşturucu tacirlerinden Fehmi A.’nın bir arkadaşı ile uyuşturucu madde aldığı sırada arkadaşının yüklü miktarda uyuşturucu almasından ötürü hayatını kaybettiği belirtildi.
***
Hastane yangını söndürüldü
İki ay sonra açılması planlanan Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında çıkan yangın, 3 saatlik çalışma sonucunda itfaiye ekiplerince söndürüldü. İki ay sonra açılması planlanan Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında çıkan yangın, 3 saatlik çalışma sonucunda itfaiye ekiplerince söndürüldü. Karayolları Mahallesi Osmanbey Caddesi’ndeki hastanenin izolasyon çalışmaları sırasında kullanılan malzemenin tutuşmasıyla çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede binanın diğer bölümlerine yayıldı. Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Başakşehir ve Fatih başta olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında, binanın yüksek katlarına aşağıdan ulaşılamadığı için yangın söndürme helikopteri de kullanıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda, yangını söndüren itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. 2 ay sonra açılması planlanan hastanede büyük çaplı maddi hasar oluştu. Hastane inşaatında çalışan işçilerin kaldığı çeşitli barakalar hasar gördü. Hastane inşaatı etrafında polis ekipleri önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.
***

Silivri nöbetine eylem desteği
Silivri Nöbeti’ne destek veren vatandaşlar, “Özel Görevli mahkemeler kaldırılsın” çağrısı ile Beşiktaş Adliyesi’ne yürüdü. Özel Görevli Mahkemeler kaldırılıp, yurtseverler serbest bırakılıncaya kadar eylem yapacaklarını duyuran yurttaşlar, Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini de uyardı. Vardiya Bizde Platformu, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Silivri’deki çadır eylemine destek veren yurttaşlar, Beşiktaş’ta Özel Görevli Mahkemeler kaldırılsın eyleminde buluştu. Kartal Heykeli önünde toplanan yurttaşlar sloganlarla, Beşiktaş Adliyesi önüne yürüdü. Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılması için tek yumruk olan eylemcilere yoldan geçen yurttaşlar da alkışlarla destek verdi. Beşiktaş Adliyesi’nin girişine yürümek isteyen yurttaşlara çevik kuvvet ekipleri izin vermedi. Polisin engeline ilk tepki, Balyoz tutuklusu Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’dan geldi. Polisle bir süre tartıştıktan sonra arka girişe yönlendirilen yurttaşlar, basın açıklamasını burada yaptı. Nilgül Doğan, “Neden önümüzü kesiyorlar? Bu emirleri kimden neden alıyorlar?” diye sordu ve ekledi:
“Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini, ilkelerini okul kitaplarından silmek isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyet özel yetkili mahkemeleri kurdu. O zihniyet bizim önümüze bu duvarları bu bariyerleri çekti. Şunu bilsinler biz hiçbir zaman yılmayacağız. Hasdal’da ki Silivri’deki en son aydın dışarıya çıkana kadar biz bu sokakları aşındıracağız. Onlar tarihin çöplüğüne çok kötü bir şekilde gömülecekler. O mahkemelerde onlar yargılanacak.” İşçi Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Ensar Erenoğlu da, Tayyip Erdoğan’a seslendi.
***

Yaz Okulu sertifika töreni
Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu Kursları Sertifika Töreni Abbasağa Parkı’nda Gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu Kursları Sertifika Töreni, 30 Eylül Cuma Günü Saat 16.00′da Abbasağa Parkı’nda gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi’nce Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Halk Oyunları, Bale, İngilizce branşlarında yaz okullarına katılan yaklaşık 1500 öğrenci 30 Eylül Cuma günü Abbasağa Parkı’nda gerçekleştirilecek törenle sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kılıç’tan alacaklar.
***

Öğrencilerin yanında oldular
2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Murat Beyaz İlköğretim Okulu’ nda gerçekleşti. Açılış Törenine; Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Muammer Beyaz, Öğretmen ve Okul Müdürleri katıldı.
***

Denize giren genç ölüm kalım savaşı verdi
Beşiktaş’ta, uyarılara aldırmayan ve arkadaşıyla denize giren Gökşin Kurt ölümden döndü. Beşiktaş’ta, uyarılara aldırmayan ve arkadaşıyla denize giren Gökşin Kurt suda çırpınmaya başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında suya gömülen Gökşin Kurt, dalgıç Rıfat Tay tarafından Sudan çıkartıldı. Ciğerlerini dolduran su yüzünden nefes alamayan Gökşin Kurt’a olay yerine gelen ambulans uzun süre kalp masajı uyguladı. Hastaneye kaldırılan Kurt’un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi’nin önündeki sahilde arkadaşlarıyla oturan Gökşin Kurt bir süre sonra denize girmek istedi. Arkadaşlarıyla saat 03.00 sıralarında denize giren Gökşin Kurt, bir süre sonra denizde çırpınmaya başladı. Sahilde oturanlar olan bitenin şaka olduğunu düşünürken, Gökşin Kurt’un sulara gömüldüğünü gören Rıfat Tay denize atladı. Dalgıç olduğunu söyleyen Rıfat Tay, Gökşin Kurt’u kısa sürede Sudan çıkarttı. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Kurt’a yaklaşık 20 dakika kalp masajı ve suni teneffüs uygulandı. Ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gökşin Kurt’a hastanede tedavisi sürüyor. Gökşin Kurt’u denizden çıkartan dalgıç Rıfat Tay, “İzmir’den geldiklerini söyleyen gençlerle sohbet ediyorduk. Alkol almışlardı. 2 arkadaş denize girmek istediler. Engel olmak için onlara ‘ayağınızı cam ve midye kabuğu kesebilir’ dedim. Gençler beni dinlemeyip, ‘Biz iyi yüzücüyüz’ diyerek denize girdiler. Denizde çırpınıyorlardı. Herkes gibi ben de şaka yapıyorlar sandım” dedi.
***
2 bin tekne Boğaz’ı kesti
İstanbul Boğazı’ndan tehlikeli madde taşınmasını protesto eden yaklaşık iki bin tekne “Ölüm gemilerine hayır”
Doğa ile Barış Derneği’nin çağrısı üzerine dün İstanbul Boğazı’na açılan yaklaşık 2 bin tekne, tehlikeli yük taşıyan tankerlerin Boğaz’dan geçişini protesto etti. “Ölüm gemilerine hayır” pankartları taşıyan teknelere havadan da destek geldi. İstanbul Boğazı’nda, tehlikeli madde taşınmasına karşı gerçekleştirilen protesto turu Paşabahçe limanından başladı. Bez afiş ve pantartlarla donatılan yüzlerce tekne Kabataş’tan kalkan teknelerle buluşarak Beşiktaş’a doğru hareket etti. Üzerlerinde “Ölüm gemilerine hayır” yazan tekneler Çırağan Sarayı önünde sirenlerini çalarak, selamlama töreni gerçekleştirdi. Denizdeki protestoya havadan da destek geldi. Top Air Uçuş Okulu’nun eğitim verdiği amatör pilotlar Boğaz üzerinde tur atarak teknelerin eylemine katıldı.

8.5’lik deprem tehdidi var
Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı İklil Üstün, etkinliğe 2 binin üzerinde teknenin katıldığını belirterek, “Dünyanın göz bebeği, İstanbul’un can damarı Boğaz’ımızdan tehlikeli madde taşınmasını istemiyoruz” dedi.
Derneğin Avrupa Yakası Şube Başkanı İslam Sadıker de çevre ve geçiş güvenliğinin bir kez daha göz önünde bulundurulması adına bu eylemi yaptıklarını söyledi ve şöyle devam etti: şunları söyledi:
“Bir tankerin, tanker ile çarpıştığında oluşabilecek felaketi düşünebiliyor musunuz? Böyle bir çarpışmada, 3 kilometre yarıçapında bir alanda yaşam bitecek ve 20 kilometrekarelik bir alanda ise 8.5 şiddetinde deprem görülmüş gibi hasar oluşacak. Biz bugünden tedbirler alınıp dünya mirası olarak yarınlara bırakılması için çaba sarf ediyoruz.”
Milliyet
***
Şimdi kurs zamanı
2011-2012 Dönemi Ücretsiz Meslek Edindirme Kurs Başvuruları 16 Eylül 2011′de Başladı. Beşiktaş Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Ön kayıt tarihi 16 Eylül – 28 Eylül tarihleri arasındadır. Yabancı dilden hobi kurslarına, bilgisayardan enstrüman kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Sonrasında, kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor.
2011-2012 Dönemi’nde eğitim verilecek branşların isimleri aşağıdaki gibidir;
1 – Etkili İletişim
2 – İngilizce 1., 2. ve 3. Kur Eğitimleri
3 – İspanyolca
4 – Rusça
5 – Resim
6 – Modern Danslar
7 – El Sanatları -Takı Tasarımı (Gümüş İşlemeciliği)
8 – Örgü
9 – El Sanatları – Ahşap Boyama
10 – Drama (5-8 yaş grubu, 9-12 yaş grubu)
11 – Cilt Bakımı ve Makyaj
12 – Aşçılık
13 – İlkyardım ve Sağlık Bilgisi
14 – Gitar
15 – Keman
16 – Bağlama
17 – Cam ve Seramik Boyama
18 – Girişimcilik
19 – Güzel Konuşma ve Diksiyon
20 – Bilgisayar Okuryazarlığı
21 – Bilgisayar Operatörlüğü
22 – Web Tasarımı ve Grafik Animasyon
23 – Okuma Yazma Kursu
24 – Fotoğrafçılık
***